Spremni konkretni zajednički projekti za Crnu Goru

Stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori Daniela Gašparikova je kako se navodi, pohvalila dosadašnju saradnju UNDP-a i Ministarstva u oblasti smanjenja nezakonitog posjedovanja i krijumčarenja lakog naoružanja, kao i rodno zasnovanog nasilja

3401 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MUP
Foto: MUP

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) nastaviće da promoviše aktivnosti koje mogu biti od koristi svim građanima, aktivno doprinoseći daljem napretku Crne Gore u procesu evropskih integracija i ispunjavanju ciljeva održivog razvoja, kazala je stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori, Daniela Gašparikova.

Saopšteno je da je sa Gašparikovom razgovarao ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

"Sastanak je bio prilika da se potvrdi kvalitetna saradnja, a tako i zajednički projekti Ministarstva unutrašnjih poslova i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju.

Gašparikova je, kako se navodi, pohvalila dosadašnju saradnju UNDP-a i Ministarstva u oblasti smanjenja nezakonitog posjedovanja i krijumčarenja lakog naoružanja, kao i rodno zasnovanog nasilja.

"Apostrofirajući zajedničke projekte, Gašparikova je istakla značaj digitalizacije za kvalitetnije pružanje javnih usluga i navela da će UNDP nastaviti da promoviše aktivnosti koje mogu biti od koristi svim građanima, aktivno doprinoseći daljem napretku Crne Gore u procesu evropskih integracija i ispunjavanju ciljeva održiog razvoja", kaže se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali vršilac dužnopsti generalnog direktora Direktorata za evropske poslove, međunarodnu saradnju i programe podrške Sergej Mučalica i šef sektora za demokratsko upravljanje, ekonomiju i životnu sredinu u UNDP-u, Tomica Paović.

Bonus video: