”Monteput” se sprema za zimu

Državno preduzeće planira da potroši 125.000 eura za nabavku soli i rizle za održavanje saobraćajnica

2581 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Monteput
Foto: Monteput

Državno preduzeće “Monteput” sprema se za zimu - juče su objavili tender vrijedan 125.000 eura, kojim traže so i rizlu za održavanje puteva.

Kako je precizirano u tenderskoj dokumentaciji, potrebno im je 1.200 tona natrijum-hlorida, odnosno soli za posipanje puteva i 50 tona rizle ili pijeska.

”Ponude se mogu predavati radnim danima od 8 do 15 sati, zaključno sa 4. julom...Otvaranju ponuda mogu prisustvovati ovlašćeni predstavnici ponuđača, sa priloženim punomoćjem potpisanim od strane ovlašćenog lica”, navodi se u dokumentaciji.

Državno preduzeće “Monteput” osnovano je 2005. godine, kao poslovni nasljednik nekadašnje Direkcije za izgradnju autoputeva Podgorica.

U njihovoj nadležnosti je održavanje tunela Sozina i prilaznih saobraćajnica (građevinsko, elektro, IT i mašinsko održavanje), upravljanje i monitoring saobraćaja, naplata putarine, naknada za zakup putnog zemljišta i postavljanje natpisa na putnom zemljištu.

Takođe, obavlja i poslove u vezi sa razvojem i izgradnjom autoputeva i putnih objekata u Crnoj Gori.

To preduzeće gazdovaće autoputem Bar-Boljare, odnosno dionicom Smokovac-Mateševo, čija izgradnja kasni godinama, a ne zna se kada bi trebalo da bude napokon otvorena.

U toku priprema za otvaranje autoputa “Monteputu” su prošlog mjeseca isporučena dva specijalna tunelska vatrogasna vozila sa najsavremenijom opremom.

Isporuka vozila je izvršena shodno ugovoru zaključenom između Monteputa i preduzeća “Ljetopis Automotive”.

Bonus video: