Među maturantima bjelopoljske Gimnazije "Miloje Dobrašinović" 43 Lučaša

Učenici na ovaj način utvrđuju i potvrđuju ime i sjajnu prošlost bjelopoljske Gimnazije i poručuju da će ovaj centar duhovne kulture i obrazovanj biti sve jači, zbog čega grad ne treba da brine za nastavak slave te škole, poručila je direktorica škole

3104 pregleda 2 komentar(a)
Foto: J.Ć.
Foto: J.Ć.

Maturant bjelopoljske Gimazije "Miloje Dobrašinović" Matija Pavićević izabran je za đaka generacije, a najsvjetlije školsko priznanje „Luča“ dobili su 43 učenika.

Nagrade su dodijeljene sinoć, na tradicionalnoj svečanosti, koju su upriličili učenici i profesori, a pored njih dodijeljena su priznanja i učenicima koji su osvojili nagrade na državnim takmičenjima , Olimpijadi znanja ii smotrama. Tokom 96 godina postojanja ova vaspitno obrazovna izvela je na put brojne generacije mladih i uspješnih, a da taj trend nastavljaju i u posljednje tri godine, uprskos svim izazovima.

“Učenici su uspjeli da pokažu maksimum znanja, što potvrđuje podatak da je 16 maturanata zaslužilo diplome Luče A, 27 Luče B, dok je 20 gimnazijalaca zaslužilo priznanja za osvojene nagrade na takmičenjima, smotram znanja i nadmetanjima u sportu”; kazala je direktorica, dodajući da je učenici na ovaj način utvrđuju i potvrđuju ime i sjajnu prošlost bjelopoljske Gimnazije i poručuju da će ovaj centar duhovne kulture i obrazovanj biti sve jači, zbog čega grad ne treba da brine za nastavak slave te škole.

Đak generacije Matija Pavićević, koji se istakao radom, trudom, kao i učešćem na raznim državnim i međunarodnim takmičenjima kroz četvorogodišnje školovanje, kazao je da je njegov uspjeh, kao i učenika plod nemjerljive podrške njihovih profesora.

“Ovogodišnja generacija se potrudila da obogati veličanstvenu riznicu uspjeha te škole. Došao je dan kada moja generacija i ja zatvaramo drugo poglavlje knjige našeg, ne samo školovanja, već i jednog životnog ciklusa. Na tim stranicama bilo je mnogo slova, brojki, formula, teorema, ali i izazova uspona, padova, nesporazuma, a više od svega ljubavi, drugarstva i prijateljstva. Draga moja generacijo, prođoše četiri godine kao tren, a kroz te godine, naročito kroz poslednje dvije iz nama svima poznatih razloga, nailazili smo na brojne izazove i prepreke.Mi smo, složićete se, uspjeli da na najbolji način odgovorimo svim nedaćama koje su nailazile”, kazao je Pavićević.

Diplome “Luča A” su dodijeljene: Staši Peković, Dimitriju Mrdaku, Jovani Obradović, Renati Rovčanin, Jeleni Smolović, Džejlanu Kanaliću, Eminu Koliću, Larisi Martinović, Vuku Nišaviću, Matiji Pavićeviću, Igoru Popoviću, Dragani Rakonjac, Stefanu Kneževiću, Vlastimiru Konataru, Tomici Vojinoviću i Katarini Rakonjac.

Dobitnici “ Luče B” su: Majda Mekić, Marija Radović, Dragan Nedović, Ervin Međedović, Bogdan Korać, Emir Drpljanin, Matija Petrić, Marijana Krgović, Ajša Bučan, Sara Femić, Anja Gvozdenović, Amina Salković, Amer Trubljanin, Džejla Kanalić, Maja Cimbaljević, Hana Kasumović, Blažo Madžgalj, Saida Beganović, Selma Ćatović, Meliha Omerović, Andrea Bulatović, Mirha Adžajlić, Danijela Karadžić, Luka Nišavić, Stefan Rakonjac, Milija Rakonjac, i Tijana Baošić.

Bonus video: