Šehović u Beranama: Za deset dana ćemo staviti u funkciju zgradu Univerzitetskog centra

Zgrada Univerzitetskog centra Berane započeta je u vrijeme kada je u ovom gradu bilo šest fakultetskih jedinica, a koje su radile podstanarski
1 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: Tufik Softić
Damir Šehović, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 13.10.2017. 14:44h

Ministar prosvjete Damir Šehović poručio je danas iz Berana da je zadovoljan što je donesena odluka da se nastava na Visokoj medicinskoj školi u potpunosti odvija u Beranama, dok bi se samo petanaestodnevna praksa u toku jednog semestra obavljala u Podgoričkom KC.

On je kazao da je preostalo da ovu odluku potvrdi Senat, što je, kako je rekao, formalnost.

"Mogu reći da ćemo već za deset dana staviti u funkciju zgradu Univerzitetskog centra, jer ne želimo da dozvolimo da ta investicija od četiri i po miliona propadne", rekao je Šehović.

Ministar Šehović je boravio danas u Beranama i u okviru radne posjete sa direktorima vaspitno-obrazovnih ustanova dogovarao prioritete i dalje korake u poboljšanju vaspotno-obrazovnog rada.

Zgrada Univerzitetskog centra Berane započeta je u vrijeme kada je u ovom gradu bilo šest fakultetskih jedinica, a koje su radile podstanarski. Nakon što je DPS izgubio vlast u Beranama 2014. godine svi ti fakulteti su povučeni u Podgoricu pod izgovorom da nijesu rentabilni.

Sada kada je višemjesečna borba oko Visoke medicinske škole završena, ova visokoobrazovna ustanova biće preseljana u novu Univerzitetsku zgradu, koja se nalazi u okviru medicinskog kompleksa.

U toj zgradi postoje svi uslovi i za internat, odnosno za boravak studenata koji su sa strane, kao i organizovanje studentske menze.

Bonus video: