Marović: Akcijom čišćenja na Aerodromu poslata poruka o važnosti zaštite životne sredine

Aerodromi Crne Gore se pridružili inicijativi Koalicije za održivi razvoj, tokom koje su se u posljednjih 15 dana čistile različite javne površine u našoj državi

3378 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Aerodromi Crne Gore
Foto: Aerodromi Crne Gore

Potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova Jovana Marović je sa svojim saradnicima i izvršnim direktorom Aerodroma Crne Gore Goranom Jandreoskim i zamjenikom Petrom Radulovićem predvodila akciju zaposlenih u toj kompaniji “Da zablista Crna Gora”.

Akcija je danas održana na aerodromu u Podgorici. Aerodromi Crne Gore su se tako pridružili inicijativi Koalicije za održivi razvoj, tokom koje su se u posljednjih 15 dana čistile različite javne površine u našoj državi.

“Drago nam je da se Ministarstvo evropskih poslova, zajedno sa Aerodromima Crne Gore, pridružio akciji Koalicije za održivi razvoj 'Da zablista Crna Gora' i što smo, na simboličan način, čišćenjem prostora ispred aerodromske zgrade poslali zajedničku poruku o važnosti zaštite i očuvanja životne sredine”, poručila je Marović, kako je saopšteno iz ACG.

"U susret 5. junu, Svjetskom danu zaštite životne sredine, želimo da ovom simboličnom akcijom istaknemo važnost zaštite životne sredine u procesu pregovora, kao jednog od najvažnijih i najzahtjevnijih zadataka na putu ka EU. Nadam se da će ovakve akcije postati ustaljena praksa i da ćemo svojim primjerom pokazati građankama i građanima da je ova zemlja jedina koju imamo i da je na nama da je sačuvamo za buduće generacije", istakla je ministarka Marović.

Izvršni direktor ACG Goran Jandreoski, koji je sa zamjenikom Petrom Radulovićem, direktorom Aerodroma Podgorica Draganom Milanovićem i zaposlenima učestvovao u akciji, zahvalio se potpredsjednici Vlade na podršci u realizaciji čišćenja.

On je istakao da je podrška ACG akciji "Da zablista Crna Gora" simboličke prirode, jer kompanija redovno i po svim standardima održava sve površine naše kompanije:

"Ipak, cijenimo da je jačanje ekološke svijesti od neprocjenjivog značaja za našu zemlju, tako da su naši zaposleni u upravi i administraciji dali lični primjer kako se čuva okolina. Podsjećam da su ACG i početkom sedmice imali akciju čišćenja piste, kao i da smo ranije, na tragu ozelenjavanja naših površina, zasadili autohtnone vrste poput skadarskog hrasta kog nam je doniralo Crnogorsko društvo ekologa", rekao je Jandreoski.

Iz Koalicije za održivi razvoj zahvalili su se potpredsjednici Vlade i upravi ACG, koji su se uključili u akciju.

"Veoma je važno da svaki pojedinac pokaže da nam je zajednički interes blistava Crna Gora i da od svih nas zavisi u kakvom će stanju biti naša domovina - čista ili preplavljena smećem. Svjesni smo da se problem smeća mora sistemski rješavati, ali mi radimo ono što je do nas, dajemo primjer kako se voli i čuva Crna Gora. Raduje nas što su ministarka Marović i njeni saradnici, kao i uprava ACG prepoznali naše napore i što su se odazvali akciji 'Da zablista Crna Gora', jer je samo skupa možemo učiniti blistavom", kazali su iz KOR-a.

Bonus video: