Studenti pozdravili odluku Vijeća: Olakšano studiranje, riješiti problem smještaja

Vijeće Medicinskog fakulteta usvojilo je danas nastavni plan Visoke medicinske škole (VMŠ) u Beranama kojim je predviđeno da u semestru dvije sedmice praktična nastava bude održavana u Kliničkom Centru Crne Gore u Podgorici
142 pregleda 3 komentar(a)
Medicinski fakultet, Foto: Univerzitet Crne Gore
Medicinski fakultet, Foto: Univerzitet Crne Gore
Ažurirano: 13.10.2017. 14:16h

Odlukom Vijeća Medicinskog fakulteta značajno je olakšano studiranje, saopštili su studenti te ustanove i poručili da se u narednom periodu mora riješiti i problem smještaja njihovih kolega koji ne dolaze iz gradova na sjeveru države.

Vijeće Medicinskog fakulteta usvojilo je danas nastavni plan Visoke medicinske škole (VMŠ) u Beranama kojim je predviđeno da u semestru dvije sedmice praktična nastava bude održavana u Kliničkom Centru Crne Gore u Podgorici.

Studenti VMŠ u Beranama su saopštili da su zadovoljni što je na današnjoj sjednici Vijeća Medicinskog fakulteta konačno donesena „pravno legitimna odluka koja prekida dosadašnju neizvjesnost studenata i koja ide na ruku iskazanim studentskim zahtjevima“.

Oni su zahvalili svima koji su ih, kako su rekli, podržavali od samog početka, krovnoj organizaciji studenata – Studentskom parlamentu, Vladi Crne Gore, ali i novoj upravi Univerziteta Crne Gore.

„Ovakvom odlukom značajno je olakšano studiranje zbog činjenice da nećemo morati da putujemo u Podgoricu svake sedmice, te riješeno pitanje koje nas je opterećivalo u proteklom periodu. Sada se u potpunosti možemo posvetiti svakodnevnim studentskim obavezama i kontinuiranom praćenju nastave u Beranama, gdje se i nalazi sjedište našeg studijskog programa“, saopštili su studenti VMŠ.

Kako su istakli, danas nije stavljena na tačka na cijeli problem. „Već se u narednom periodu mora riješiti i problem smještaja naših kolega koji dolaze iz gradova koji nijesu na sjeveru naše države. Naime, oni će imati našu podršku u nastojanjima da im se obezbijede adekvatni uslovi studiranja u Beranama“.

„Još jednom želimo da istaknemo da smo zadovoljni ne samo zbog očuvanja studentskog standarda, rješenja koje zadovoljava stroge kriterijume koji su uslov da naša diploma bude kredibilna i vrednovana po završetku studija, već i zbog uvažavanja potreba regionalnog razvoja i činjenice da je neophodno da se sa sjevera ne odlazi, nego da se ostaje i živi u tom dijelu naše države“, kaže se u saopštenju studenata VMŠ.

Bonus video: