Kovačević obećao pomoć Rimokatoličkoj crkvi

Don Ivan Čapalija predsjednika Opštine upoznao sa radovima na obnovi katoličke crkve i sa problemima u vezi s neuređenim dijelom oko hrama

4527 pregleda 10 komentar(a)
Kovačević i Čapalija, Foto: Opština Nikšić
Kovačević i Čapalija, Foto: Opština Nikšić

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević obećao je da će lokalna uprava pomoći Rimokatoličkoj crkvi pri rješavanju njihovih problema. On je upriličio prijem za rimokatoličkog župnika don Ivana Čapaliju, koji je predsjednika Opštine upoznao sa radovima na obnovi katoličke crkve i sa problemima u vezi s neuređenim dijelom oko hrama.

„Nakon prijema, predsjednik Kovačević je, zajedno sa direktoricom Agencije za projektovanje i planiranje Anom Vukotić i savjetnikom u Sekretarijatu za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Milošem Nenezićem, obišao pomenuti hram i upoznao se sa problemima s kojima se vjernici suočavaju“, navodi se u saopštenju za javnost.

Crkva Sv. Ćirila i Metodija, rađena po projektu arhitekte Slobodana Vukajlovića, podignuta je u vremenu od 1976. do 1986. godine. Crkva je u obliku je raširene piramide, a o njoj se brinu časne sestre franjevačkog reda, koje su 2010. godine za svoj humanitarni rad dobile najveće priznanje Nikšića – Nagradu oslobođenja „18. septembar“.

Bonus video: