"Alfa centar" realizovao mjesečnu humanitarnu akciju

Kako su istakli, broj zahtjeva za pružanje pomoći udvostručio se u poređenju sa prošlom godinom, i trude se da izađu u susret svima koji im se obrate za pomoć

1458 pregleda 0 komentar(a)
sa akcije, Foto: NVO Alfa centar
sa akcije, Foto: NVO Alfa centar

Članovi Volonterskog kluba „Alfa centra“, u saradnji sa Opštinom Nikšić – Kancelarijom otvorenih vrata, uručili su pakete pomoći u vidu osnovnih životnih namirnica i prehrambenih proizvoda za dvije socijalno ugrožene porodice iz Nikšića.

"Talas poskupljenja koji je Crnu Goru pogodio od početka 2022. godine dominatno je ugrozio egzistenciju penzionera, korisnika materijalnog obezbjeđenja i nezaposlenih. Svjedočimo svakodnevnim poskupljenima, u prvom redu cijena osnovnih životnih namirnica koje su porasle u prosjeku do 30 odsto, a nekih proizvoda čak do 50 odsto ili više, pa su one sada mnogo teže dostupne najugroženijim kategorijama društva“, saopštili su iz „Alfa centra“.

Kako su istakli, broj zahtjeva za pružanje pomoći udvostručio se u poređenju sa prošlom godinom, i trude se da izađu u susret svima koji im se obrate za pomoć.

Humanitarna akcija
foto: NVO Alfa centar

"Svakodnevno nam stiže veliki broj molbi građana koji se nalaze u stanju socijalne potrebe i koji traže pomoć. Trudimo se da, u skladu sa raspoloživim kapacitetima, svima izađemo u susret. U ovakvoj situaciji veliku podršku nam pružaju naši biznis partneri koji svakog mjeseca doniraju namirnice korisnicima Socijalnog servisa Alfa centra 'Acta Non Verba'“, navodi se u saopštenju za javnost.

Humanitarna akcija
foto: NVO Alfa centar

Ovomjesečnu akciju podržali su MI „Goranović“, diskont „Popović“ i „Podravka - Crna Gora“.

Servis „Acta Non Verba“ osnovan je uz podršku Opštine Nikšić, ASB - Arbeiter-Samariter-Bund i IRIS Network.

Humanitarna akcija
foto: NVO Alfa centar

Volonteri „Alfa centra“ ne djeluju samo na polju socijalne zaštite. Prepoznati su i po mnogim ekološkim akcijama, pa će tako Svjetski dan životne sredine, 5. jun, obilježiti akcijom čišćenja šetališta „Vito Nikolić“. Pozvali su sve zainteresovane da im se pridruže u akciji, a okupljanje volontera je zakazano ujutro u deset časova na početku šetališta, pored Saborne crkve.

Bonus video: