Crveni krst Crne Gore: Uplaćeno više od 92.000 eura Crvenom krstu Ukrajine

"Izbjeglice iz Ukrajine koje se nalaze u Crnoj Gori, Crveni krst Crne Gore sa opštinskim organizacijama Crvenog krsta podržava i kroz savjetodavnu, psiho-socijalnu ili humanitarnu pomoć, a u saradnji sa nadležnim institucijama pruža podršku u ostvarivanju prava u Crnoj Gori"

3512 pregleda 3 komentar(a)
Crveni krst (Ilustracija), Foto: Crveni krst Crne Gore
Crveni krst (Ilustracija), Foto: Crveni krst Crne Gore

Crveni krst Crne Gore saopštio je da je na žiro račun Crvenog krsta Ukrajine uplatio 92.137,57 eura prikupljenih u periodu od 1. marta preko namjenskog žiro računa otvorenog u cilju prikupljanja sredstava za pomoć ugroženom stanovništvu Ukrajine i donacije podsredstvom slanja SMS koda kod sva tri mobilna operatera.

"Uz ovaj vid pomoći Crveni krst Crne Gore je sa Ministarstvom unutrašnjih poslova - Direktoratom za zaštitu i spasavanje 4. aprila uputio materijalnu pomoć Crvenom krstu Ukrajine u vrijednosti od 11.250 eura", ističe se u saopštenju Crvenog krsta Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da izbjeglice iz Ukrajine koje se nalaze u Crnoj Gori, Crveni krst Crne Gore sa opštinskim organizacijama Crvenog krsta podržava i kroz savjetodavnu, psiho-socijalnu ili humanitarnu pomoć, a u saradnji sa nadležnim institucijama pruža podršku u ostvarivanju prava u Crnoj Gori.

"Važno je naglasiti da je i dalje je otvoren broj žiro-računa putem kojeg građani mogu uplatiti sredstva - 520-5188-31 kod Hipotekarne banke, kao i broj za slanje sms poruka 15888, kod sva tri mobilna operatera - Telekoma, Telenora i M-tela. Cijena slanja jedne sms poruke iznosi jedan euro. Crveni krst Crne Gore je u kontinuiranoj komunikaciji sa predstavnicima Međunarodnog komiteta, Međunarodne federacije Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca i Crvenog krsta Ukrajine, kako bi u skladu sa potrebama, djelovao i pružio neophodnu podršku ugroženom stanovništvu Ukrajine", zaključuje se u saopštenju Crvenog krsta Crne Gore.

Danas je 101. dan ruske invazije na Ukrajinu.

Bonus video: