Dan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje: Za četrnaest godina diplomirala 972 studenta

Diplomu osnovnih studija steklo je 539, specijalističkih 371, a odbranjeno je 48 magistarskih i 14 doktorskih teza

8163 pregleda 1 komentar(a)
Detalj sa proslave, Foto: Fakultet za sport
Detalj sa proslave, Foto: Fakultet za sport

Iz studijskog programa Filozofskog fakulteta prije 14 godina osnovan je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, koji je obilježio svoj dan.

Na svečanosti povodom Dana fakulteta, dekan Rašid Hadžić kazao je da su 972 studenta diplomirala od kada postoje kao samostalna univerzitetska jedinica.

Diplomu osnovnih studija steklo je 539, specijalističkih 371, a odbranjeno je 48 magistarskih i 14 doktorskih teza.

”Ponosan sam što su naši bivši studenti na vodećim pozicijama u uglednim sportskim institucijama i radostan zbog velikog stepena mobilnosti studenata i nastavnika u međunarodnoj akademskoj razmjeni”, kazao je Hadžić.

Kako je istakao, slijedi im reakreditacija studijskih programa i izgradnja sportske sale.

Predsjednica Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, Rajka Glušica, kazala je da uskoro počinje izgradnja Filološkog fakulteta, a investicija je dio ovogodišnjeg kapitalnog budžeta, dok će izgradnju sale Fakulteta za sport kandidovati za kapitalni budžet za 2023. godinu.

Kako je istakla, tri univerzitetske jedinice sa sjedištem u Nikšiću, Filozofski, Filološki i Fakultet za sport, ogroman su kapital za budućnost mladih generacija.

”To Nikšić čini gradom mladih i gradom studenata”, poručila je Glušica.

Svečanost je bila prilika da plakete dobiju dekani partnerskih fakulteta iz regiona, penzionisani profesori, a priznanja su uručena i studentima koji su postigli posebne rezultate.

U programu su učestvovali učenici Muzičke škole “Dara Čokorilo” iz Nikšića, kao i ženski hor koji predvodi prof. Valentina Jaredić.

Bonus video: