Nastupom Rodžera Sančeza završena Ceremonija otvaranja sezone u Budvi: Prisustvovali Abazović, Đurović...

Drugo veče Ceremonije započelo je koncertom orkestra "Virtuozi" pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića ispred zidina Starog grada

5358 pregleda 5 komentar(a)
Sa sinoćnjeg događaja, Foto: TO Budva
Sa sinoćnjeg događaja, Foto: TO Budva

Nastupom internacionalne zvijezde i legende elektronske muzike, Rodžera Sančeza, na jednoj od najljepših lokacija na budvanskoj rivijeri – tvrđavi Mogren, u svitanje 5. juna, završena je dvodnevna svečana Ceremonija otvaranja sezone.

Drugo veče Ceremonije započelo je koncertom orkestra "Virtuozi" pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića ispred zidina Starog grada.

Budva
foto: TO Budva

Na repertoaru su se pored prepoznatljivih melodija iz opusa klasične muzike, našle i brojne pjesme popularne inostrane muzike.

Solisti Sofija Petrović, Maja Bogdanović, Dejan Jovanović i Remus Alazaroae svojim raskošnim vokalima ostavili su sjajan utisak koji je publika nagradila gromoglasnim aplauzima.

Posebno oduševljenje svih prisutnih izazvao je upravo maestro koji se u završnici nastupa pridružio svojim solistima i zajedno sa njima zapjevao numeru "Pukni zorо".

Kao i prethodne večeri, program je nastavljen uz muzičko-scenski nastup tokom kojeg su publici svoj talenat prikazali pijanistkinja Mina Ruše, na harmonici Petar Marić, dok su svojim pjevačkim umijećem Amerikanka Tomiša Mone i operski pjevači Marija Nešić i Matia Zanata još jednom osvojili simpatije publike.

Posebno iznenađenje za sve prisutne bio je nastup poznate pop pjevačice Ane Stanić, koja je specijalno za ovu priliku došla u Budvu.

Budva
foto: TO Budva

Ona je u duetu sa Zanatom otpjevala numeru "Crazy little thing called love".

Nakon programa na trgu, žurka se preselila na tvrđavu Mogren gdje je DJ Pookie svojim nastupom publiku uveo u cjelovečernje druženje, a za nastavak dobrog provoda postarao se veteran regionalne elektronske scene i miljenik publike u Crnoj Gori, Vladimir Aćić.

Nakon njih, u dvosatnom setu, Sanchez je pokazao zašto važi za jednog od najboljih umjetnika haus scene.

Sinoćnoj finalnoj večeri su, pored brojnih ličnosti iz javnog života, prisustvovali i predsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović, ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović, kao i državni sekretar za turizam, Damir Davidović.

U publici su se mogli videti i predstavnici diplomatskog kora, crnogorske privrede i političkog života, kao i mnoge druge poznate ličnosti iz regiona.

Ovogodišnja svečana Ceremonija otvaranja sezone, koju je Turistička organizacija opštine Budva organizovala u saradnji sa Opštinom Budva, pamtiće se kao jedan od najljepših događaja na crnogorskom primorju koji je ugostio internacionalne, regionalne i domaće umjetnike uz obilje nesvakidašnjih scenskih efekata.

Bonus video: