Nikšić: Volonterski klub Alfa centra organizovao akciju čišćenja i uređenja šetališta "Vito Nikolić"

"Ovo je još jedna u nizu akcija koju smo organizovali u cilju očuvanja i unapređenja životne sredine u našem gradu. Volonterski klub je osnovan 2019. godine, a do sad smo relizovali veliki broj akcija u cilju povećanja kvaliteta života građana Nikšića", rekla je Marina Došen iz NVO Alfa centar

2869 pregleda 1 komentar(a)
Sa akcije čišćenja, Foto: Alfa centar
Sa akcije čišćenja, Foto: Alfa centar

Povodom 5. maja, Svjetskog dana zaštite životne sredine, volonterski klub Alfa centra organizovao je akciju čišćenja i uređenja šetališta "Vito Nikolić" u Nikšiću.

"Ovo je još jedna u nizu akcija koju smo organizovali u cilju očuvanja i unapređenja životne sredine u našem gradu. Volonterski klub je osnovan 2019. godine, a do sad smo relizovali veliki broj akcija u cilju povećanja kvaliteta života građana Nikšića. Posebno nas raduje činjenica da se članstvo svakodnevno povećava i da su mladi Nikšića i te kako raspoloženi da učestvuju u ovakvim i sličnim akcijama", kazala je Marina Došen iz NVO Alfa centar i istakla da su kao i mnogo puta do sada željeli da sopstvenim primjerom pokažu da u očuvanju životne sredine svi treba da damo doprinos i pozvala građane da vode računa o prirodi.

foto: Alfa centar

Podsjeća da je volonterski klub Alfa centra prvu akciju, prije tri godine, posvetio očuvanju životne sredine i da su je takođe organizovali u saradnji sa Komunalnom policijom Nikšić.

"Veoma je bitno da svaku akciju u zajednici podrže svi nadležni akteri kako bi našim sugrađanima poslali jasnu poruku – da radimo na istom cilju i da zajedno možemo više. Jedan od naših ciljeva je svakako zelen i čist Nikšić i nastavićemo realizaciju aktivnosti koje će doprinijeti da sačuvamo predivnu prirodu koju imamo. Zahvaljujemo se članovima našeg volonterskog kluba na učešću u današnjim aktivnostima i na tome što se uvijek odazovu na slične pozive", poručila je Došen.

foto: Alfa centar

Nakon završenog čišćenja učesnici akcije su prisustvovali radionici koja je za temu imala zaštitu životne sredine i života na zemlji "kao jednog od definisanih ciljeva održivog razvoja, kroz prizmu medijske i informacione pismenosti". Ova aktivnost sprovcedena je u okviru projekta „It’s MIL time“, na kom je ALFA Centar partner Centru za razvoj omladinskog aktivizma – CROA iz BiH.

Radionicu, uz praktične primjere i simulacije, vodio je komunikolog Radoje Mijušković.

Volonterima Alfa centra danas su se pridružili i članovi OO GP URA Nikšić.

Bonus video: