Ćirović: Sumnju u korupciju prijavite tužilaštvu

"Još jednom konstatujemo da Agencija istrajava u namjeri da nanese direktnu štetu instituciji Zaštitnika"

4174 pregleda 4 komentar(a)
Bojana Ćirović, Foto: Luka Zekovic
Bojana Ćirović, Foto: Luka Zekovic

Na tekst “ASK: Nadležnost nam je kontrola akata” i tvrdnje koje je iznijela Agencija za sprečavanje korupcije, objavljene u jučerašnjem izdanju “Vijesti”, reagovala je zaštitnica imovinsko-pravnih interesa Bojana Ćirović.

Povezani članci

04. Jun 2022.

ASK: Nadležnost nam je kontrola akata

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

”Još jednom konstatujemo da Agencija istrajava u namjeri da nanese direktnu štetu instituciji Zaštitnika. Nažalost, stvarnost u kojoj živimo potvrđuje da je ovakva istrajnost selektivna i izvjesno se ne odnosi na obračun sa razarajućom korupcijom na najvišem nivou, o čemu javnost ima priliku da čuje ovih dana.

Priznajem da ne dijelim takav princip ‘razaznavanja’ nadležnosti Agencije za sprečavanje korupcije. Bojim se, nažalost i na štetu svih nas, da ni međunarodni partneri ne ‘razaznaju’ pravilno pomenute nadležnosti, pa navode da ‘…i dalje ostaju izazovi koji se tiču nezavisnosti Agencije, selektivnog pristupa u nekim slučajevima i kvaliteta odluka koje donesu”, kao i da ‘…nedostaci u donošenju odluka ostaju, kao i opipljivi rezultati i povjerenje javnosti...’

Sa druge strane, mi sa tužilaštvom vrlo aktivno sarađujemo, prijavljujemo i dijelimo sve relevantne informacije. Isti pristup preporučujemo Agenciji za sprečavanje korupcije, naravno, ako i kada okončaju analizu akata koji sadrže koruptivne rizike. Da nije tužno, bilo bi smiješno.

Još jednom uvjeravamo građanke i građane da ćemo nastaviti da se predano i dosljedno borimo za državni interes, bez obzira na opstrukcije i podmetanja kojima smo izloženi. Zaštitnik imovinsko-pravnih interesa više neće polemisati na ovu temu”, zaključila je u reagovanju.

Bonus video: