Kazne za dva lokala u Podgorici zbog prekoračenja nivoa buke

Kako su pojasnili, u susret otvaranju ljetnjih bašti ugostiteljskih objekata i porastu broja prijava građana u vezi prekoračenja buke iz istih, u saradnji sa Upravom policije redovno će kontrolisati ugostiteljske objekte, naročito one koji su predmet prijava od strane građana zbog prekoračenja buke

7167 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici Komunalne inspekcije i Komunalne policije Glavnog grada tokom vikenda su kaznili dva ugostiteljska objekta iz užeg centra grada zbog prekoračenja nivoa buke.

Kako su pojasnili u oba slučaja su izrečeni prekršajni nalozi i zabranjeno emitovanje muzike u tim lokalima.

"S ovim aktivnostima će se intenzivno nastaviti i u narednom periodu, sprovodiće se mjere i radnje iz naših nadležnosti, a tiču se suzbijanja kršenje nadležnosti iz komunalnog reda, odnosno prekoračenja dozvoljenih vrijednosti buke i ugostiteljskih objekata", navodi se u saopštenju.

Kako su pojasnili, u susret otvaranju ljetnjih bašti ugostiteljskih objekata i porastu broja prijava građana u vezi prekoračenja buke iz istih, u saradnji sa Upravom policije redovno će kontrolisati ugostiteljske objekte, naročito one koji su predmet prijava od strane građana zbog prekoračenja buke.

"Obilazićemo i one ugostiteljske objekte za koje se posumnja da je emitovanje muzike u prekoračenju graničnog nivoa. U svim slučajevima evidentiranja nepravilnosti sprovodićemo propisanu proceduru na sankcionisanju istih. Apelujemo na ugostitelje da poštuju propise iz ove oblasti i u emitovanju muzičkog programa vode računa o načinu emitovanja, obaveznoj upotrebi limitatora zvuka. Da poštuju zakonski propisan rok do jedan čas posle ponoći do kada može da se muzika emituje", piše u saopštenju.

U cilju preventivnog djelovanje, kako su istakli, tekom prethodnih sedmica su urađene desetine kontrola kada su u pitanju ugradnja i redovno servisiranje limitatora zvuka.

"Posebno ćemo kontrolisati ugostiteljske objekte u užem centru grada i u svim naseljenim dijelovima Podgorice, sa posebnim akcentom na one ugostiteljske objekte, koje građani često prijavljuju zbog buke".

Građani iz centra Podgorice, kako su "Vijesti" pisale, nedavno su zatražili od nadležnih iz Glavnog grada da zabrane rad lokala, disko klubova i drugih ugostiteljskih objekata posle ponoći.

Oni su inicijativu predali Glavnom gradu, odnosno Skupštini, a odnosi se na lokale u Bokeškoj, Ulici Stanka Dragojevića, Njegoševoj, Hercegovačkoj, ulici Slobode i Ivana Crnojevića.

Osim toga, kako se dodaje u saopštenju, tokom vikenda posebna pažnja usmjerava se na kontrolu nepropisnog parkiranja u kasnim satima, a u ulicama u kojima se nalaze ugostiteljski i drugi objekti, koje posjećuje veliki broj građana.

"Komunalna policija svakog dana sankcioniše u prosjeku 25 do 30 nesavjesnih vozača izdavanje prekršajnog naloga i premještanjem vozila specijalnim vozilom 'pauk'", saopšteno je iz ove dvije službe.

Bonus video: