Vijeće MF uskoro o predlogu sa većom podrškom: Još jednom o 15 dana nastave u Podgorici

Studenti i dalje imaju drugačije želje - jedni su za nastavu u Beranama, drugi tvrde da su bolji uslovi u Podgorici
106 pregleda 0 komentar(a)
Medicinski fakultet, Foto: Arhiva "Vijesti"
Medicinski fakultet, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.10.2017. 11:40h

Vijeće Medicinskog fakulteta do ponedjeljka bi trebalo da se još jednom izjasni, odnosno glasa o predlogu da studenti Visoke medicinske škole (VMŠ) dvije sedmice imaju praktičnu nastavu u Podgorici, dok bi ostatak semestra teorijska bila organizoivana u Beranama.

Taj predlog je, saznaju “Vijesti”, dobio veću podršku na sjednici Vijeća prije dva dana, iako nedovoljnu, s obzirom na to da je zasjedanju prisustvovalo tek nešto više od polovine članova tog tijela fakulteta.

Studenti i dalje imaju drugačije želje - jedni su za nastavu u Beranama, drugi tvrde da su bolji uslovi u Podgorici.

Kriza zbog sjedišta VMŠ nedavno je okončana smjenom Radmile Vojvodić sa mjesta rektora. Vojvodićeva je tvrdila da je VMŠ akreditovana isključivo za Podgoricu sa nastavnom bazom u KC, dok je Vlada Crne Gore bila stava da ustanova treba da ostane u Beranama.

Vladina odluka dobila je podršku UO tek u avgustu, kada je nakon dva mjeseca razmjene oprečnih stavova između Vlade i UCG i raspisan konkurs za upis brucoša u VMŠ. Vojvodićeva je poručila da će cio slučaj dobiti epilog na sudu, te da se radi o “tome da izborna politika determiniše razvoj UCG kao institucije, a što je društveni trijumf partitokratije, poslušničkog ponašanja, instrumentalizovanja studenata”. Iz Vlade je Vojvodićevoj više puta poručeno da se njihove odluke moraju poštovati.

Bonus video: