Porodica Krcunović ogorčena na osiguravajuću kuću: Stan havarisan, a odštete nema

U Odluci Komisije, koja je dostavljena Krcunovićima, se navodi da se u konkretnom slučaju radi o ugovornom osiguranju od požara i drugih opasnosti, a da je “stanje u stanu posljedica dotrajalosti instalacija, a ne posljedica ugovorenog osiguranog slučaja”

12019 pregleda 19 komentar(a)
Šteta u stanu velika, Foto: Privatna arhiva
Šteta u stanu velika, Foto: Privatna arhiva

Porodica Krcunović iz Herceg Novog ogorčena je na nadležne iz “Lovćen osiguranja”, jer kako tvrde ne mogu da naplate odštetu zbog poplave u stanu, iako uplaćuju osiguranje koje to pokriva.

Kako je pojasnio Srđan Krcunović, stan u zgradi Solidarnosti su morali da napuste 16. maja zbog poplave, odnosno pucanja cijevi, a radovi u stanu još traju.

”Imamo paket preko Telekoma, Magentu 1, u sklopu kojega je osiguran stan od požara i drugih opasnosti i izliva vode”, kazao je Krcunović.

Međutim, kako je istakao, nakon toga su kontaktirali agenta “Lovćen osiguranja”, čiji su predstavnici dva puta dolazili u stan, ali su njihov zahtjev za odštetu odbili.

”Posle toga smo poslali prigovor centrali u Podgorici, ali je Komisija za preispitivanje žalbi klijenata odbila kao neosnovan prigovor”, naveo je Krcunović.

Iz “Lovćen osiguranja” nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti”.

U Odluci Komisije, koja je dostavljena Krcunovićima, se navodi da se u konkretnom slučaju radi o ugovornom osiguranju od požara i drugih opasnosti, a da je “stanje u stanu posljedica dotrajalosti instalacija, a ne posljedica ugovorenog osiguranog slučaja”.

”Osiguranik je izjavio prigovor u kojem je naveo, u bitnom, da je agent izašao na lice mjesta i da je konstatovao da je šteta ogromna i da su morali da izađu iz stana. Predložio je da se Odluka preispita. Nije priložio nove dokaze”, piše u obrazloženju za odbijanje odštetnog zahtjeva.

Krcunović navodi da je prilikom poplave umalo došlo do još težih posljedica, jer je voda oštetila kabl od bojlera.

”Voda je prodrla i u komšijin stan, velika je šteta napravljena. Tražimo da nam isplate ono što nam pripada”, naveo je Krcunović. U ugovoru o osiguranju, preko Magente, kako je navedeno, odšteta u slučaju izliva vode do hiljadu eura.

On je istakao da su predali novi prigovor i da su to uradili u konsultaciji sa nadležnima iz T-coma, koji su na njihovoj strani.

Bonus video: