Avioni ponovo na Pivskom jezeru

U sklopu Međunarodne hidro avio regate sletjelo desetak hidro aviona sa oko 40 učesnika

6631 pregleda 3 komentar(a)
Avioni na Pivskom jezeru, Foto: PP Piva
Avioni na Pivskom jezeru, Foto: PP Piva

Nakon što je prošle godine u maju, prvi put u istoriji crnogorske hidroavijacije, realizovano slijetanje hidroaviona na Pivsko jezero (kao i na Šasko i Plavsko), u sklopu prve Međunarodne hidro avio regate, Montadria, to je ponovljeno i ove godine tokom drugog izdanja te manifestacije.

”Na jezero je sletjelo desetak hidro aviona sa oko 40 učesnika, koji nijesu krili oduševljenje sa prirodnim ljepotama našeg kraja koje su mogli da primijete iz svojih letjelica, a neki su nam i obećali da će se opet vratiti. Kao dobri domaćini pripremili smo im malu zakusku i osvježenje, podijelili smo im promotivne materijale i uručili prigodne poklone kao mali znak pažnje i želje da ponesu lijepe uspomene na boravak kod nas”, saopštili su iz Parka prirode (PP) “Piva”.

Regata je, kako su saopštili iz PP “Piva”, još jedan način da promovišu ljepote toga kraja kako bi postali nezaobilazna destinacija turista.

Druga Međunarodna hidro avio regata Montadria, čiji je cilj promocija hidro avijacije, valorizacija zaboravljenih crnogorskih aerodroma, ali i promocija turizma, održana je od 2. do 5. juna. Tokom regate, 20 aviona, helikoptera i žirokoptera, iz 12 zemalja Evrope i regiona, letjelo je širom Crne Gore. Prvi dan regate bio je posvećen herojima Boke Kotorske, drugi dan crnogorskim aerodromima, kako onima koji su u finkciji, tako i onim zaboravljenima, dok je treći dan bio posvećen promociji turističkih potencijala i ljepotama Crne Gore.

U PP “Piva” su proteklog vikenda ugostili i predstavnike najznačajnijih mađarskih medija, koji su bili u petodnovnoj studijskoj posjeti Crnoj Gori.

Bonus video: