Miljanić: Od suzbijanja korupcije zavise strane investicije ali i budućnost ovog društva

Miljanić je, kako su kazali, informisao ambasadorku o budućim potezima Vlade, koji se odnose na suzbijanje korupcije, posebno kada je riječ o izradio Nacionalne strategije i konstituisanju Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije

2544 pregleda 2 komentar(a)
Ozan i Miljanić, Foto: Vlada Crne Gore
Ozan i Miljanić, Foto: Vlada Crne Gore

U Crnoj Gori od suzbijanja korupcije na svim nivoima zavise strane investicije ali i cjelokupna budućnost ovog društva, smatra ministar bez portfelja Zoran Miljanić.

Miljanić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, razgovarao sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori Songul Ozan.

Navodi se da su se Miljanić i Ozan saglasili da je jačanje regionalne bezbjednosti uslov za razvoj ekonomije i privrednu saradnju između dvije zemlje.

Miljanić je, kako su kazali, informisao ambasadorku o budućim potezima Vlade, koji se odnose na suzbijanje korupcije, posebno kada je riječ o izradio Nacionalne strategije i konstituisanju Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije.

"Od suzbijanja korupcije na svim nivoima zavise strane investicije ali i cjelokupna budućnost ovog društva", ocijenio je Miljanić.

On je dodao da je Strategija prvi dokument te vrste kojim će akcenat biti stavljen na saradnju institucija i stvaranje usklađenih propisa koji će dovesti do efikasnog suzbijanja korupcije na svim nivoima.

Miljanić je kazao i da će u Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije, pored predstavnika ključnih institucija, biti i predstavnici nevladinog sektora sektora i privrede.

Ozan izrazila je podršku odlučnosti 43. Vlade Crne Gore na polju suzbijanja korupcije i kazala da su turski investitori spremni za ulaganja u Crnoj Gori, posebno kada je riječ o održivim energentskim projektima, saobraćaju i turizmu.

Ona je istakla da su građani Turske koji vode porijeklo iz Crne Gore važan most saradnje između država navodeći da su mnogi od njih na visokim pozicijama u turskoj izvršnoj vlasti i opštinama.

Ozan je dodala da očekuje da će konkretna saradnja dvije zemlje biti sve intenzivnija.

Bonus video: