Okupljeni policajci ponovili zahtjev za smjenu Šuškavčevića: "Nema napretka dok je ovaj čovjek tu, opterećen aferama..."

"Mnogo je problema sa kojima se suočavamo i za te probleme imamo samo jednog krivca, koji je već desetak i više godina na čelu Sindikata, a ništa nije uradio da promjeni naš socio-ekonomski položaj i da nam popravi uslove rada", kazao je Igor Rmandić, član Glavnog odbora Sindikata Uprave policije i predsjednik Sindikalne organizacije Granične policije Herceg Novi

17596 pregleda 13 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Boris Pejović
Sa protesta, Foto: Boris Pejović

Ukoliko do ponedeljka do 9 sati ne budu uspješno završeni pregovori, policajci će se okupiti ispred zgrade Vlade, gdje će tražiti umanjene zarade, nadoknade, povećanje plate...

To je na protestu policajaca kazao Miodrag Begić iz Grupe za obezbjeđenje diplomatsko-konzularnih predstavništava, pozivajući kolege da izađu na ulicu ako propadnu pregovori.

Prethodno, njegove kolege ponovile su zahtjev za smjenu predsjednika Sindikata Uprave policije Mladena Šuškavčevića, ističući da ta sindikalna organizacija više ne može da funkcioniše kao što je do sada funkcionisala.

"Može, ali na našu štetu", rekao je na protestu policajaca Igor Rmandić, član Glavnog odbora Sindikata Uprave policije i predsjednik Sindikalne organizacije Granične policije Herceg Novi.

"To nije interes nikoga od nas, kao ni naših porodica, koje bi trebale da nam budu najvažnije u životu. Mnogo je problema sa kojima se suočavamo i za te probleme imamo samo jednog krivca, koji je već desetak i više godina na čelu Sindikata, a ništa nije uradio da promjeni naš socio-ekonomski položaj i da nam popravi uslove rada", kazao je Rmandić.

Begić je kazao da je na prošlom protestu ispirčao što se, po njegovom viđenju, dešavalo prethodnih 30 godina, dodajući da on nije član nijednog odbora Sindikata UP, ali da jeste član te organizacije.

Begić je kazao da je na prošlom protestu ispirčao što se, po njegovom viđenju, dešavalo prethodnih 30 godina, dodajući da on nije član nijednog odbora Sindikata UP, ali da jeste član te organizacije.

"Trideset godina smo obezbjeđivali sve one koji su tražili svoja prava na ulici, od ličnih, pojedinačnih, kolektivnih, političkih nezadovoljstava. Došlo je vrijeme, izgleda da i mi svoja prava na isti način", kazao je on.

Istakao je da je i za danas spremio dokumenta za prijavu protesta, ali da je u dogovoru sa Rmandićem obećao da će do ponedeljka sačekati kraj pregovora.

"Bio sam zakazao protest policije ispred zgrade Vlade u 9 sati, ali da ne bi ispalo da idemo u dva tabora, i da ne bi neko mislio da me isturio bilo koja politička partija ili pojedinac, u dogovoru sa kolegom Rmandićem, sačekaću kraj pregovora, jer mi je on rekao da su pregovori sa ministrom unutrašnjih poslova u toku", rekao je Begić.

On je kolegama kazao da je u dokumentaciji potpisao sebe kao organizatora protesta i da će snositi rizik svega onoga što nosi protestni skup. Optužio je čelnike Sindikata UP "njih četvoro, petoro" da godišnje uzmu oko 20.000 eura nadoknade.

"Poštovane kolege nešto moramo da znamo i vi i ja - ako neko od nas uzme 10 eura sa trafike odmah će biti procesuiran. Ne bi Šuškavčević ovo radio da mu neko nije dozvolio", kazao je on.

Bonus video: