Ojačaće smještajne kapacitete tužilaštva

Iz Ministarstva pravde su naveli da su svjesni izazova sa kojim se u trenutnom društvenom i političkom momentu suočavaju svi nosioci tužilačkih funkcija, posebno VDT i SDT

2171 pregleda 1 komentar(a)
Jovanović i Kovač, Foto: Ministarstvo pravde
Jovanović i Kovač, Foto: Ministarstvo pravde

Ministarstvo pravde će bezrezervno podržavati državno tužilaštvo u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, poručeno je sa sastanka vršiteljke dužnosti vrhovnog državnog tužioca, Maje Jovanović i ministra pravde Marka Kovača.

Iz Ministarstva su naveli da su svjesni izazova sa kojim se u trenutnom društvenom i političkom momentu suočavaju svi nosioci tužilačkih funkcija, posebno Vrhovno i Specijalno državno tužilaštvo.

Oni su dodali da će zbog toga uložiti dodatne napore kako bi ojačali kapacitete tužilaštva.

“Osim rada na normativnim rješenjima koja će omogućiti državnim tužiocima da kvalitetno vode postupke iz oblasti korupcije i organizovanog kriminala, Ministarstvo će u značajnoj mjeri ojačati smještajne kapacitete tužilaštva i intenzivirati rad na daljoj edukaciji tužilaca”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, zajednička poruka sagovornika je da samo snažno tužilaštvo predstavlja garant uspjeha u predstojećoj borbi.

Bonus video: