Na Kapetanovom jezeru sakupljeno više od 200 kesa smeća

"Sa sigurnošću mogu reći da je još toliko ostalo", kazao je koordinator akcije čišćenja Goran Bulatović

1095 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Sačuvajmo Sinjajevinu
Foto: Sačuvajmo Sinjajevinu

Više od 200 kesa raznog otpada sakupljeno je prilikom velike akcije čišćenja na Kapetanovom jezeru.

Čišćenje jezera organizovano je u okviru velike akcije “Da zablista Crna Gora”, koju je ove godine pokrenula Koalicija za održivi razvoj (KOR), a na Svjetski dan zaštite životne sredine.

"Kapetanovo jezero, iako biser prirode, nažalost nije pošteđeno od malih divljih deponija koje se kriju oko njega, zbog čega će uskoro opet biti organizovana akcija čišćenja", saopštili su iz inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu.

Kapetanovo jezero akcija čišćenja
foto: Sačuvajmo Sinjajevinu

Koordinator akcije na Kapetanovom jezeru, Goran Bulatović, podsjeća da je akcija čišćenja trebalo da se održi 29. maja, ali je odložena za 5. jun.

"Zbog pomjeranja termina akcije, zbog loših vremenskih uslova, odziv je bio puno manji nego kakav je trebalo da bude prethodne nedjelje. Učešće u akciji je u nedjelju uzelo oko 60 volontera. Želim ovom prilikom da se zahvalim svim učesnicima u akciji koji su dali svoj doprinos da ista bude uspješno završena", poručio je on.

Kapetanovo jezero akcija čišćenja
foto: Sačuvajmo Sinjajevinu

Uputio je zahvalnost svima koji su se prijavili za prošlu akciju, a bili spriječeni zbog obaveza da to učine i ovaj put, kao i Komunalnom preduzeću Opštine Nikšić, koje je obezbijedilo odvoz sakupljenog smeća.

"Akcija čišćenja u nedjelju je pokazala lošu stranu ove prelijepe planine, pale su u vodu sve špekulacije da je čisto i da nema smeća na toj lokaciji. Sakupljeno je više od 200 kesa smeća i tu nije kraj, sa sigurnošću mogu reći da je još toliko ostalo. Zbog situacije sa smećem na lokaciji na Kapetanovom jezeru i dvije velike deponije koje se nalaze na lokaciji Bare Bojovića i Dugi do, planiramo da opet organizujemo akciju čišćenja, o kojoj ćete biti blagovremeno obaviješteni", zaključio je Bulatović.

Bonus video: