"Organizacija Help značajan partner u rješavanju kriza i pružanju pomoći"

Adrović i Mok razgovarali o aktuelnoj krizi u Ukrajini i mogućnostima saradnje u pružanju podrške izbjeglicama iz te zemlje

2002 pregleda 0 komentar(a)
Mok i Adrović, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Mok i Adrović, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Organizacija Help je značajan partner u rješavanju humanitarnih kriza i pružanju pomoći koja se tiče dugoročne ekonomske obnove i razvoja, ocijenjeno je na sastanku ministra rada i socijalnog staranja Admira Adrovića i regionalnog koordinatora Helpa Klausa Moka.

Sagovornici su se saglasili da je Help pružio značajnu podršku kako Crnoj Gori, tako i državama regiona u projektima zapošljavanja i samozapošljavanja, socijalnoj i ekonomskoj stabilnosti.

Adrović i Mok su, kako je saopšteno iz ministarstva, razgovarali o aktuelnoj krizi u Ukrajini i mogućnostima saradnje u pružanju podrške izbjeglicama iz te zemlje. Ministar je upoznao sagovornika o aktivnostima koje se sprovde na nivou Vlade u cilju obezbjeđivanja podrške izbjeglicama koje utičište traže u Crnoj Gori.

Adrović je, dodaje se, ukazao na značajan i uspješan rad Helpa, koji se sagledava kroz aktivno učešće na mnogim projektima koji su doprinijeli poboljšanju uslova života manjih zajednica, ranjivih grupa i njihovoj socijalnoj inkluziji u Crnoj Gori.

Projekti Helpa u Crnoj Gori usmjereni su na poboljšanje uslova stanovanja raseljenih lica i izbjeglica smještenih u privatnom smještaju i kolektivnim centrima, a takođe su u te projekte uključeni i neki od naših državljana u stanju socijane potrebe, podsjećaju iz ministarstva.

"Projekati i programi organizacije Help će se u Crnoj Gori sprovoditi u skladu sa definisanim aktivnostima Ministarstva rada i socijalnog staranja u pomenutim oblastima saradnje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: