Devedesetčetvorogodišnji Sava svakog proljeća okopava i vodi računa o javoru koji je zasadio

"Sava je dokaz da se možemo i moramo bolje i odgovorinije odnositi prema životnom okruženju i zajednici, da se svi moramo upitati šta možemo uraditi za zajednicu i našu zemlju kako bi je izgradili boljom i naprednijom", poručili su iz Društva mladih ekologa Nikšić

5883 pregleda 6 komentar(a)
Foto: DMEN
Foto: DMEN

Nikšićanin Sava Daković prije nekoliko godina je u dvorištu zgrade posadio stablo javora i od tada svakog proljeća okopava i vodi računa o stablu. Ništa tu ne bi bilo čudno da Sava nema 94 godine.

“Kada se Sava rodio nije ni bilo pomena o ekologiji, a kada je Crna Gora postala ekološka država Sava je bio spreman za penziju ili je već bio penzionisan. Sava nije čekao i oklijevao već je radio i stvarao čitav život. Sava sada ne radi za sebe, već za nas mlađe radi oko ovog javora i unapređuje nam grad. Možda nekome izgleda malo, ali je Savino djelo put za prosperitet našeg društva”, saopštili su iz Društva mladih ekologa Nikšić (DMEN), koji su upoznali javnost sa Savom.

“Postupak Save treba da bude primjer ne samo dolazećim generacijama nego i svima nama. Sava je dokaz da se možemo i moramo bolje i odgovorinije odnositi prema životnom okruženju i zajednici, da se svi moramo upitati šta možemo uraditi za zajednicu i našu zemlju kako bi je izgradili boljom i naprednijom. Sava je dokaz da uvijek može bolje i da svi pojedinačno moramo stati u jedan front i raditi za dobro zajednice a ne čekati da neko drugi to uradi umjesto nas. Društvo mladih ekologa je ponosno što ima ovakvog sugrađanina. Respekt starino i na mnogaja ljeta”, poručili su ekolozi.

Bonus video: