Niko nije dobio podršku, ponoviće poziv za Savjet AZLP

Za mjesto predsjednika i/ili člana prijavili su se Radenko Lacmanović, Biljana Božić, Branka Mišurović, Zdenka Perović, Jelena Nedović, Milan Sekulović i Milenko Šušić

5034 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Skupštinski Administrativni odbor na današnjoj sjednici odlučio je da raspiše novi javni poziv za izbor predsjednika i jednog člana Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama (AZLP).

To je odlučeno nakon što nijedan od kandidata za predsjednika i člana Savjeta AZP nije dobio većinsku podršku članova Administrativnog odbora.

Za mjesto predsjednika i/ili člana prijavili su se Radenko Lacmanović, Biljana Božić, Branka Mišurović, Zdenka Perović, Jelena Nedović, Milan Sekulović i Milenko Šušić.

Mjesto predsjednika i člana Savjeta AZLP ostalo je upražnjeno krajem decembra, nakon što je Skupština smijenila Sretena Radonjića i Bojana Obrenovića.

Odbor je na sjednici odlučio i da predloži Skupštini Predraga Miranovića, kandidata Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, za člana Savjeta RTCG.

Takođe, Odbor je utvrdio predlog odluke o imenovanju predsjednika i šest članova Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade, na čijem čelu bi bila Jasmina Nikčević.

Odbor je takođe uputio javni poziv za imenovanja članova Upravnog odbora Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava.

Bonus video: