U četvrtak blokada i protestna šetnja mještana Bistrice

Bistričani više od tri godine trpe štete i imaju velike probleme kako da dođu do svojih kuća, odnosno kako da prežive posebno oni koji žive neposredno uz trasu puta

2985 pregleda 0 komentar(a)
Foto: J.Ć.
Foto: J.Ć.

Mještani bistričkog kraja blokirali su i danas, od 12 do 14 časova, magistralni put Bijelo Polje – Prijepolje, u mjestu Gubavač- Dobrakovo, zbog prekida rekonstrukcije puta Gubavač –Bistrica.

Oni su najavili da će nastaviti sa blokadama i sjutra od 11.30 časova, kada će krenuti u protestnu šetnju od marketa “Voli” do zgrade Opštine.

“Na ovaj način upućujemo poruku Upravi javnih radova, Ministarstvu kapitalnih investicija i firmi izvođaču “Štrabag”, da ćemo nastaviti sa blokadama, sve dok nam se nekon od njih ne obrati i saopšti da li će i tačno kada radovi biti nastavljeni”, kazao je predsjednik MZ Bistrica Sakib Čindrak.

Član Savjeta Mjesne zajednice Bistrica Uglješa Prebiračević je kazao da se su mještani bistričkog kraja ogorčeni zbog rušenja lokalnog putnog pravca od strane države Crne Gore i izvođača radova firme “Štrabag” , odnosno podizvođača firme “Imperijal”.

“Bistričani više od tri godine trpe štete i imaju velike probleme kako da dođu do svojih kuća, odnosno kako da prežive posebno oni koji žive neposredno uz trasu puta. Došla je firma “Imperijal”, razrušila put, oštetila sve prilaze ka kućama, parcelama, uništila telefonsku fiksnu mrežu, optički kabl, mnoge vodovode, ostali dužni radnicima i pobegli sa svom mehanizacijom u mrsku im Srbiju. I svi odgovorni u ovoj državi, od predsjednika do lokalne uprave, kažu da niko nije kriv. Samo Bistričani i dalje ispaštaju. Mi čak moramo po zakonu prijaviti svaki protest sve regularno, a znamo da razni nazovi patriote po Podgorici i Cetinju to rade na divlje, sa gumama i barjacima, ali za njih zakon ne važi, oni su navodno za državu”, kazao je Prebiračević.

Bonus video: