Adaptiraće se objekat jedinice hitne pomoći na Cetinju, projekat vrijedan 64 hiljade eura

Ministar zdravlja Dragoislav Šćekić je kazao da je hitna medicinska pomoć veoma bitan i specifičan segment zdravstvenog sistema, koji zavređuje posebnu pažnju resornog ministarstva kada je u pitanju modernizacija prostornih kapaciteta, ali i opremanje medicinskom opremom i kadrovsko ojačavanje

1653 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Ministarstvo zdravlja
Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković i direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vuk Niković potpisali su danas Sporazum o saradnji na realizaciji projekta adaptacije objekta jedinice hitne medicinske pomoći na Cetinju.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, cilj ovog projekta je prema riječima Šćekića, obezbjeđivanje savremenih standarda i boljih uslova za rad zaposlenih u jedinici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć na Cetinju, a samim tim i efikasnije i dostupnije zdravstvene zaštite za građane.

Navode i da je projekat vrijedan gotovo 64 hiljade eura.

Šćekić je kazao da je hitna medicinska pomoć veoma bitan i specifičan segment zdravstvenog sistema, koji zavređuje posebnu pažnju resornog ministarstva kada je u pitanju modernizacija prostornih kapaciteta, ali i opremanje medicinskom opremom i kadrovsko ojačavanje.

"U narednom periodu radiće se da na tome da se jedinice hitne medicinske pomoći na teritoriji cijele države osposobe i unaprijede uslovi za rad i pružanje pomoći, kako bi svi građani, bez obzira da li žive u gradskom, prigradskom ili ruralnom području dobili, kvalitetniju i bržu zdravstvenu uslugu", poručio je Šćekić.

Đurašković je istakao da je od velike važnosti dobra saradnja između Prijestonice i Ministarstva zdravlja i da je uvjeren da će se ona uspješno nastaviti.

"Za nas je od velikog značaja adaptacija objekta jedinice hitne medicinske pomoći kojom će se podići nivo pružanja zdrastvene zaštite i medicinske pomoći građanima Prijestonice. Imajući u vidu i sve veću turističku posjetu, koju posljednjih godina bilježi Cetinje sa okolinom, imali smo veliku potrebu za modernizacijom prostornih kapaciteta u lokalnoj jednici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, tako da mogu da iskažem posebno zadovoljsvo današnjim potpisivanjem ugovora", dodao je Đurašković.

Današnje potpisivanje memoranduma o saradnji, kako je ocijenio direktor Zavoda, Vuk Niković predstavlja vid saradnje Ministarstva zdravlja i lokalne samouprave, u cilju podizanja nivoa pružanja zdravstvene zaštite svim građanima kako Prijestonice Cetinje, tako i države Crne Gore.

"Ovaj vid partnerske saradnje nastavićemo i u narednom periodu, u cilju rekonstrukcije svih jedinica Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć u Crnoj Gori, kako bi zadovoljile standarde savremene urgentne medicine", kazao je Niković.