Sistem kratkoročnih iznajmljivanja električnih trotineta i bicikala od danas dostupan u Podgorici

Pilot projektom “#PGsharing” Turističke organizacije Podgorica, u saradnji sa kancelarijama Gradskog menadžera i Glavnog gradskog arhitekte i Sekretarijatom za saobraćaj Glavnog grada, kako su objasnili, previđeno je 20 stajališta

6321 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sistem kratkoročnih iznajmljivanja električnih trotineta i bicikala ( e-scooters/ bike sharing) od danas je na raspolaganju stanovnicima Podgorice.

"Sharing Sistem predstavlja alternativno rješenje za mobilnost, te omogućava brzo i praktično kretanje u urbanim sredinama. Urbana mobilnost jedan je od prioriteta Glavnog grada Podgorica i preduslov za niskokarbonsku sredinu", saopšteno je iz Glavnog grada.

Pilot projektom “#PGsharing” Turističke organizacije Podgorica, u saradnji sa kancelarijama Gradskog menadžera i Glavnog gradskog arhitekte i Sekretarijatom za saobraćaj Glavnog grada, kako su objasnili, previđeno je 20 stajališta.

"Na sljedećim lokacijama Trg Argentina, zgrada Skupštine Glavnog grada, Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, ispred hotela 'Hilton', Ulica IV Proleterske, ispred objekta Doma zdravlja, Ulica kralja Nikole, u neposrednoj blizini Trga Bećir Bega Osmanagića, Bulevaru Save Kovačevića, ispred Mall of Montenegro, u Ulici 4 jula, kod objekta 'Naš diskont', Ulici Avda Međedovića, u blizini objekta 'Tehnomax', Zmaj Jovinoj ulici, u neposrednoj blizini objekta 'Voli', Ulici Radosava Burića, kod skretanja za brdo Ljubović, Ulici 8. marta u blizini objekta 'Amfora', Ulici serdara Jola Piletića, ispred Ekonomskog fakulteta, Ulici Svetozara Markovića, pored zgrade MUP-a, Ulici Ivana Milutinovića, ispred SC „Morača“, Ulici Džona Džeksona, kod ulaza u park Petrovića, Cetinjskom putu, na platou ispred Atlas centra, u neposrednoj blizini objekta 'Delta city', Ulici Velimira Terzića, u blizini Optike 'Monokl', Ulici Rista Dragićevića, kod 'Vojne zgrade' u Bloku 9", navodi se u saopštenju.

Dodali su da PG sharing se može koristiti na način što korisnik usluge preuzima aplikaciju preko Apple Store-a ili Google Play-a, zatim se registruje sa svim traženim podacima.

"Registracija podrazumijeva fotografiju korisnika i ličnu kartu, nakon čega se unosi saldo kredita sa kreditne ili debitne kartice. Kućni red za korisnike i pružaoce usluga, Grafički elaborat kao i Rješenje o lokacijama, dostupan je na sljedećem linku: http://podgorica.travel/sharing/".

Bonus video: