Asistentima u nastavi će ugovori biti produženi do 31. avgusta

To je saopštila njihova predstavnica Jelena Bojović, koja je istakla da su zadovoljni sa razgovorom I da su iz Ministarstva im obećali da će ugovori svima kojima isteknu, biti produženi do 31. avgusta

5827 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Asistentima u nastavi će ugovori će biti produženi do 31. avgusta, a to je rezultat razgovora koji su danas imali sa predstavnicima Ministarstva prosvjete.

To je saopštila njihova predstavnica Jelena Bojović, koja je istakla da su zadovoljni sa razgovorom I da su iz Ministarstva im obećali da će ugovori svima kojima isteknu, biti produženi do 31. avgusta.

“Nakon toga će procedura ići po Zakonu. Prethodnih godina ugovore smo imali do kraja školske godine i nakon toga nam nisu produžavani”, kazala je Bojović.

Kako su pojasnili od Ministarstva su tražili da direktore škola obavjesti da u skladu sa nedavno izmijenjenim zakonom imaju pravo da im bude produžen ugovor.

Istakli su da zbog povoljnih razgovora odustaju od najavljenih protesta. Predstavnici Udruženja asistenata u nastavi koji su najavili protest zbog mnogih problema sa kojima se susrijeću, pozvani su bili danas na razgovor u Ministarstvo prosvjete.

Bonus video: