Žižić odbio da da saglasnost: Stop za zgradu starijeg Kolarevića

Pojašnjeno je da planirani objekti izlaze iz planom predviđenih gabarita i ne poštuju zadate građevinske linije, a suteren nije u skladu sa propisima

15524 pregleda 6 komentar(a)
Naselje pod Goricom, Foto: Boris Pejovic
Naselje pod Goricom, Foto: Boris Pejovic

Glavni državni arhitekta Mirko Žižić odbio je da izda saglasnost na idejno rješenje arhitektonskog projekta zgrada pod Goricom investitora Mehmeda Kolarevića.

Kako se navodi u obrazloženju rješenja, uvidom u dokumentaciju, utvrđeno je da idejno rješenje stambeno-poslovnog kompleksa pod Goricom nije u skladu sa planskim dokumentom sa aspekta pozicioniranja objekta, jer se ne poštuju predviđene namjene.

Pojašnjeno je da planirani objekti izlaze iz planom predviđenih gabarita i ne poštuju zadate građevinske linije, a suteren nije u skladu sa propisima.

Pored toga, u dokumentu se navodi da, kako se radi o stambenim objektima, koji se “implementiraju u već djelimično izgrađeni prostor”, novi objekti treba da podrže i unaprijede postojeći ambijent.

Kolarević je namjeravao da gradi zgradu u zahvatu Detaljnog-urbanističkog plana “Gorica C”, na parcelama koje imaju ukupnu površinu od 2.900 metara kvadratnih, a vode se kao pašnjaci sedme klase.

Osim toga, kako se navodi u obrazloženju rješenja, Kolarević nije dostavio ni potpunu dokumentaciju.

Pojasnili su da su investitora obavijestili o nedostacima, a da se on nije izjasnio o tome, zbog čega je donijeta odluka da se ne izda saglasnost na idejno rješenje kompleksa pod Goricom.

Istaknuto je da Kolarević protiv rješenja može izjaviti tužbu Upravnom sudu dvadest dana od prijema.

Kako se navodi u posjedovnom listu, Kolarević je vlasnik tog zemljišta u atraktivnom dijelu Podgorice, a stekao ga je kupovinom.

Bivši zet predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića ima građevinsku kompaniju “14. septembar”, koja je gradila brojne stambene zgrade u Petrovcu, Budvi...

Bonus video: