"Kutije povjerenja je donirala Prijestonica Cetinje"

U cetinjskim osnovnim školama održane radionice o vršnjačkom nasilju

Kao rezultat ovih radionica učenici su u školi postavili "Kutije povjerenja" putem kojih svaka učenica ili učenik mogu anonimno prijaviti lični problem ili problem druga/drugarice

986 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Služba gradonačelnika Cetinja
Foto: Služba gradonačelnika Cetinja

Sekretarijat za obrazovanje, sport i mlade Prijestonice Cetinje i Kancelarija za ljudska i manjinska prava i prevenciju bolesti zavisnosti u toku drugog polugodišta ove školske godine održali su niz radionionica na temu vršnjačkog nasilja u osnovnim školama "Njegoš" i "Lovćenski partizanski odred" na Cetinju.

Kao rezultat ovih radionica učenici su u školi postavili "Kutije povjerenja" putem kojih svaka učenica ili učenik mogu anonimno prijaviti lični problem ili problem druga/drugarice. Kutije povjerenja je donirala Prijestonica Cetinje, a ilustrovali su ih sami polaznici radionica.

Vršnjačko nasilje je jedan od najvećih izazova za obrazovne ustanove i nadležne institucije i cilj ovih radionica je bio da učenici povećaju nivo svijesti o oblicima nasilja, rizicima i posljedicama koji mogu nastati, kao i prenošenje znanja i vještina pomoću kojih se nasilje može spriječiti.