Tabaš, Konatar, Radonjić i Ćetković članovi Sudskog savjeta iz reda sudija

"Predsjednica Komisije za izbor članova Sudskog savjeta iz reda sudija bila je sutkinja Vrhovnog suda Vesna Jočić, dok su članovi bili sudija Vrhovnog suda Vojin Lazović i sudija Apelacionog suda Ramo Striković"

20743 pregleda 10 komentar(a)
Sa Konferencije sudija, Foto: Vrhovni sud
Sa Konferencije sudija, Foto: Vrhovni sud

Sudije Predrag Tabaš, Sanja Konatar, Radonja Radonjić i Rade Ćetković izabrane su za članove Sudskog savjeta iz reda sudija, sa mandatom od četiri godine.

Kako je saopšteno iz Vrhovnog suda, izabrani su na današnjoj Konferenciji sudija, koja je tajnim glasanjem izabrala članove Sudskog savjeta iz reda sudija, a koju čine sve sudije i predsjednici sudova.

Konferenciju je, kako navode, sazvala vršiteljka dužnosti predjednika Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Vučković.

"Podsjetimo, Komisija za izbor članova Sudskog savjeta iz reda sudija utvrdila je, u postupku koji je prethodio održavanju Konferencije, liste kandidata. Na prvoj listi nalazili su se kandidati predloženi od strane Vrhovnog suda Crne Gore, Apelacionog suda Crne Gore, Upravnog suda Crne Gore, Višeg suda za prekršaje Crne Gore, Privrednog suda Crne Gore, Višeg suda u Podgorici i Višeg suda u Bijelom Polju", navodi se u saopštenju.

Kandidati su bili Maja Živaljević, Sanja Konatar, Radmila Perović, Nevenka Popović, Radonja Radonjić, Hasnija Simonović, Predrag Tabaš i Muzafer Hadžajlić.

Na drugoj listi, kandidati iz reda sudija osnovnih sudova i sudova za prekršaje bili su Marko Blagojević, Veljko Bulatović, Mladen Paunović i Rade Ćetković.

"Predsjednica Komisije za izbor članova Sudskog savjeta iz reda sudija bila je sutkinja Vrhovnog suda Vesna Jočić, dok su članovi bili sudija Vrhovnog suda Vojin Lazović i sudija Apelacionog suda Ramo Striković", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: