EU kutak u Bijelom Polju: Promovisane evropske vrijednosti

Na ovaj način žele da približe građanina proces EU integracija kao i povećaju informisanost i utiču na svijest o važnosti procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji

2420 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Na gradskom trgu u Bijelom Polju predstavnici nevladine organizacije Multimedial Montenegro promovisali su danas projekat „EU Kutak na sjeveru Crne Gore“, koji se realizuje u cilju informisanja građana, posebno mladih, o prednostima ulaska Crne Gore u EU.

Na postavljenim info-pultovima građani su mogli da se informišu o svim aktivnostima ovog projekta, kao i da dobiju promotivni materijal o EU integracijama.

Programski menadžer u NVO Multimedijal Montenegro Seida Džafić istakla je da je danas organizovan i kviz ’EU na dlanu’ putem mobilne aplikacije, i pobjednicima podjeljeno je 40 prigodnih nagrada.

“Uz to, kroz izložbu fotografija smo prezentovali i sve projekte koje smo realizovali, a koje je finansirala EU. Realizacijom ovakvih aktinosti želimo da i Bjelopoljke i Bjelopoljci budu postaknuti na građankski aktivizam i volonterizam", kazala je Džafić, dodajući da na ovaj način žele da približe građanina proces EU integracija kao i povećaju informisanost i utiču na svijest o važnosti procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Projekat „EU Kutak na sjeveru Crne Gore“ promovisan je uz nastup Akustične terapija i mlade Bjelopoljke Hane Mulić.

Ovo je, podsjetila je Džafić treći put da promovišu EU kutak i vrijednosti EU u Bijelom Polju. Projekat „ EU info kutak na sjeveru Crne Gore”. U Bijelom Polju finansijski je podržan kroz javni poziv OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE.

Projekat OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO). U partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža. U saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore. Projekat finansira Evropska unija.

Bonus video: