Skupštini treba teretni lift

Teretni lift treba da ima kapacitet nosivosti od 500 kilograma, a platformu 1.500 sa 1.300 milimetar

6239 pregleda 14 komentar(a)
Zgrada Skupštine Crne Gore, Foto: Luka Zekovic
Zgrada Skupštine Crne Gore, Foto: Luka Zekovic

Skupština Crne Gore planira ugradnju teretnog lifta.

To je predviđeno tenderom, vrijednim 12.000 eura.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, hidraulični lift je potreban za magacinski prostor, a eventualni izvođač radova mora da potvrdi da je garantni rok na isporučenu i montiranu opremu - platformu - hidrauličnog lifta dvije godine (24 mjeseca) od dana stavljanja platforme hidrauličnog lifta u funkciju.

”Da garantuje obezbjeđenje rezervnih djelova i materijala koji će se koristiti u hidrauličnoj platformi na period od narednih 10 godina. Platforma će biti izrađena u skladu sa evropskim standardima”, piše u dokumentaciji.

Teretni lift treba da ima kapacitet nosivosti od 500 kilograma, a platformu 1.500 sa 1.300 milimetara.

Plaćanje će se vršiti 30 dana od dana prijema računa ispostavljenog po potpisivanju zapisnika.

Kako su “Vijesti” pisale, Glavni grad Podgorica je odobrio instaliranje solarnih panela na krovu zgrade Skupštine.

Planirani kapacitet je 90 kilovata, što odgovara potražnji objekta za električnom energijom.

Pogon će moći da se poveže na niskonaponsku mrežu kada Crnogorski elektrodistributivni sistem toj instituciji izda uslove.

Krovna solarna elektrana će imati 248 panela po podacima iz projekta. Skupština Crne Gore dobila je dozvolu od Glavnog grada da na krovu zgrade te institucije u centru Podgorice može napraviti malu solarnu elektranu.

Kako je pojašnjeno u dokumentaciji, ta solarna elektrana imala bi snagu 90 kW, a to bi trebalo da bude dovoljno da zadovolji potrebe snabdijevanja električnom energijom Skupštine.

Iz Skupštine je saopšteno da će na krovu objekta koji se nalazi na katastarskoj parceli 3878 KO Podgorica II projektovati solarnu elektranu instalisane snage 90 kW.

“Uklapanje solarne elektrane u niskonaposnku mrežu uraditi prema uslovima dobijenim od Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS)”, piše u dokumentaciji.

Bonus video: