Povrijeđeno mladunče košute ima prelome nogu: Veterinar odlučio da ga uspava

Veterinar je pokušao da ukaže pomoć povrijeđenoj životinji

21948 pregleda 27 komentar(a)
Povrijeđeno mladunče, Foto: Privatna arhiva
Povrijeđeno mladunče, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.06.2022. 21:47h

Povijeđeno mladunče košute pronašli su danas poslije podne prolaznici na magistrali između Mojkovca i Kolašina, u mjestu Sjerogošte.

Veterinar koji je pokušao da ukaže pomoć povrijeđenoj životinji konstatovao je da ima otvorene prelome obje zadnje noge.

Zbog toga je odlučio da mladunče uspava, jer nije bilo mogućnosti za liječenje.

U vetrinarskom izvještaju piše da je riječ o mladunčetu košute i jelena.

Kako je "Vijestima" ranije ispričao jedan od prolaznika, Kolašinac Boro Vuković, o povrijeđenoj životinji su obavijestili kolašinsku i mojkovačku policiju, ali tada nijesu uspjeli u pokušaju da obezbijede pomoć veterinara za životinju.

"Ne znam da li ga je udario automobil ili je na neki drugi način povrijeđeno, ali je neophodno da mu se što prije ukaže pomoć. Uznemireno je. Sa njime su sada na magistrali grupa svještenika, koji su naišli istvoremeno kad i ja i vidjeli mladunče na magistrali. Policija je kazala da će obavijestiti lovačku društvo, a veterinar kojeg smo pozvali rekao je da to nije u njegovoj nadležnosti", ispričao je Vuković.

Radojica Milošević iz Lovačkog društva "Lovac", "Vijestima" je kazao da je ekipa tog društva stigla do povrijeđene životinje.

"Kontaktirali smo Veterinarsku službu iz Mojkovca. Međutim, izgleda da je riječ o teškim povredama i da su mu slomljene sve četiri noge. Ako se ispostavi da je tako, nažalost, biće uspavano.Više informacija imaćemo nakon što veterinari obave pregled", rekao je on.

Bonus video: