"Doživi Nikšić": Promovisanje zdravih stilova života - pješačenje, biciklizam, planinarenje, domaći proizvodi

"Cilj nam je da promovišemo ponude organskih poljoprivrednih proizvođača iz opštine Nikšić, te unapređujemo njihovo poslovanja kroz adekvatan plasman na lokalno tržište, kao i uvezivanje poljoprivrednih potencijala grada sa turističkom ponudom", rekla je Ana Petrović Njegoš iz NVO "Putevima predaka"

10514 pregleda 2 komentar(a)
Detalj sa akcije, Foto: NVO Putevima predaka
Detalj sa akcije, Foto: NVO Putevima predaka

U cilju jačanja ruralnog turizma, kao i povezivanja ponude i potražnje, ali i promocije prirodnih i kulturno-istorijskih lokaliteta i zdravih stilova života nevladina organizacija (NVO) "Putevima predaka" pokrenula je projekat "Doživi Nikšić".

"Cilj nam je da promovišemo ponude organskih poljoprivrednih proizvođača iz opštine Nikšić, te unapređujemo njihovo poslovanja kroz adekvatan plasman na lokalno tržište, kao i uvezivanje poljoprivrednih potencijala grada sa turističkom ponudom. Tokom projekta obići ćemo kulturno-istorijske spomenike i atraktivne lokacije, promovisati zdrave stilove života – pješačenje, planinarenje, biciklizam, kao i domaće proizvode", kazala je Ana Petrović Njegoš iz NVO "Putevima predaka".

Tokom trajanja projekta, kako je kazala Petrović Njegoš, organizovaće pješačke, biciklističke i planinarske izletničke ture za predstavnike iz oblasti turizma iz Nikšića – za turističke i lokalne vodiče, predstavnike Turističke organizacije Nikšić i lokalnih turističkih klastera i turističkih agencija, kao i za turiste i građane Nikšića koji žele "doživjeti ljepote i turističke mogućnosti okoline Nikšića".

"Nikšić se odlikuje bogatom tradicijom u proizvodnji hrane, sa izuzetno izraženom raznolikošću, kao rezultatom bogatog prirodnog okruženja. Ruralna područja Nikšića se karakterišu poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima koji imaju prepoznatljiv karakter", kazala je Petrović Njegoš.

Bonus video: