Zdravstveni objekat Stara Varoš pušten u rad

"U istom objektu je obezijeđeno i 200 metara kvadratnih multimedijalne sale i edukativnog centra koji će se koristi u svrhu edukacije i unaprijeđenja znanja medicinskog kadra, kako ljekara tako i medicinskih tehničara", saopšteno je iz podgoričkog Doma zdravlja

3985 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Rekonstruisani zdravstveni objekat (ZO) Stara Varoš danas je zvanično pušten u rad, saopštili su iz Doma zdravlja Podgorica.

Otvorili su ga državni sekretar Ministarsta zdravlja Vladimir Obradović i direktor podgoričkog Doma zdravlja Danilo Jokić sa saradnicima.

U saopštenju se navodi da su građani ovom rekonstrukcijom dobili 200 metara kvadratnih modernog i savremeno opremljenog prostora za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju koji je bio neophodan za "kvalitetno pružanje usluge našim osiguranicima".

"U istom objektu je obezijeđeno i 200 metara kvadratnih multimedijalne sale i edukativnog centra koji će se koristi u svrhu edukacije i unaprijeđenja znanja medicinskog kadra, kako ljekara tako i medicinskih tehničara, a s obzirom na to da je Dom zdravlja i nastavna baza Medicinskog fakulteta, bilo je neophodno posjedovati ovakav savremeno tehnološki opremljen prostor", kazali su iz Doma zdravlja.

U isti objekat je, dodaju oni, preseljena i Uprava Doma zdravlja.

"Menadžment je dobio obećanje od izvođača radova, da će uskoro, najkasnije za mjesec dana takođe biti predat na korišćenje rekonstruisani objekat Nova Varoš, gdje je obezbijeđeno 750 metara kvadratnih prostora, predviđenog za savremenu, moderno opremljenu biohemijsku laboratoriju, Centar za prevenciju –savjetovalište za mlade, populaciono savjetovalište (za dijabetes, osteporozu , prevenciju kradivaskularnih bolesti i alergologiju), reproduktivno zdravlje kao i četiri ambulante za Izabrane ljekare za odrasle", pojasnili su u saopštenju.

Istakli su da su oba objekta finansirana iz kapitalnog budžeta Vlade Crne Gore i da će doprinijeti unaprijeđenju pružanja zdrvstvene zaštite građanima Podgorice na primarnom nivou, "što oni svakako i zaslužuju".

"Nakon konstruktivnih razgovora menadžmenta doma zdravlja i Glavnog grada Podgorice, dogovoreno je ustupanje 1.000 metara kvadratnih prostor u planiranom multifunkcionalnom objektu u Zagoriču za potrebe Doma zdravlja Glavnog grada tj. građane Zagoriča i Zlatice", kazali su oni.

Vjeruju da će izgradnja navedenog objekta biti u planirom vremenskom intervalu i zahvalili su se građanima Zagoriča na razumijevanju i strpljenju.

Navode da će menadžment Doma zdravlja i dalje raditi na unaprijeđenju zdravstvene zaštite građna Glavnog grada kao i na poboljšanju uslova rada zaposlenih u Domu zdravlja Podgorica.

"Kvalitetna, dostupna i efikasna zdravstvena zaštita, kao jedna od najvažnijih životnih potreba svakog građanina, imperativ je Ministarstva zdravlja, koji intenzivno radi na jačanju zdravstvenog sistema u Crnoj Gori, ulažući u stručno usavršavanje kadrova, savremenu opremu i infrastrukturu kroz modernizaciju prostornih kapaciteta zdravstvenih ustanova", zaključuje se u saopštenju podgoričkog Doma zdravlja.

Bonus video: