Kolašin: Rekonstrukcija Ulice vojvode Mine i dijela glavnog gradskog Trga boraca ušla u završnu fazu

Jedan od najznačajnijih poduhvata, objašnjavaju u kabinetu Šćepanović, bila je izgradnja kolektora fekalne kanalizacije čime je omogućeno da se objekti koji gravitiraju Ulici vojvode Mine, priključe na sistem fekalne kanalizacije. Time je, tvrde, riješen jedan od gorućih problema u gradu u poslednjih nekoliko decenija

2831 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Opština Kolašin
Foto: Opština Kolašin

Rekonstrukcija Ulice vojvode Mine i dijela Trga Borca u Kolašinu ušla je u završnu fazu, saopšteno je iz kabineta predsjednice Opštine Marte Šćepanović

Kako piše u saopštenju iz njenog kabineta, zajedno sa sekretarkom za planiranje prostora, komunalne poslove i saobraćaj Ljiljanom Rakočević obišla završne radove, Šćepanović je danas obišla gradilište i uvjerila se da se radovi bliže kraju.

“Nakon godinu opsežnih građevinskih radova u samom centru Kolašina, koji su zbog sveobuhvatne rekonstrukcije Ulice vojvode Mine i dijela Trga boraca, mimo svih očekivanja više puta prolongirani, rekonstrukcija najužeg gradskog jezgra, konačno je ušla u završnu fazu".

"Preostalo je da se urede horizontalna i vertikalna signalizacija i pješačke površine. Realizacijom tog izuzetno važnog infrastrukturnog projekta, poboljšana je saobraćajna komunikacija u centru grada i značajno uređena centralna gradska zona", piše u saopštenju.

foto: Opština Kolašin

Jedan od najznačajnijih poduhvata, objašnjavaju u kabinetu Šćepanović, bila je izgradnja kolektora fekalne kanalizacije čime je omogućeno da se objekti koji gravitiraju Ulici vojvode Mine, priključe na sistem fekalne kanalizacije. Time je, tvrde, riješen jedan od gorućih problema u gradu u poslednjih nekoliko decenija.

“Bio je izazov, na kvalitetan način uraditi završni sloj od granitne kocke, koji je u prethodnom periodu bio deformisan i predstavljao veliki problem za učesnike u saobraćaju. Takođe u skladu sa projektnom dokumentacijom, na najbolji način, riješeno je kanalisanje atmosferskih voda što će doprinijeti kvalitetu kolskog i pešačkog saobraćaja”, saopštili sui z kabineta predsjednice Opštine Kolašin.

Podsjećaju da je rekonstrukcija Ulice vojvode Mine i dijela kolašinskog trga koštala oko 300.000 eura i da je novac obezbijeđenih iz opštinskog budžeta. Izvođač radova je podgorička firma “Indel inženjering”, pod nadzorom ARHING inženjering iz Bijelog Polja.

Bonus video: