Vojinović na sastanku sa Vukovićem: Zajednički težiti rješavanju problema u prosvjeti

Vojinović se zahvalio gradonačelniku i svim predstavnicima Glavnog grada na "brojnim projektima i aktivnostima koje su usmjerene isključivo na korist i opštu dobrobit učenika i obrazovnog sistema uopšte"

1740 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo prosvjete
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo prosvjete

Ministar prosvjete Miomir Vojinović sastao se u sjedištu tog resora sa predstavnicima Glavnog grada, na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Vukovićem, kako bi razgovarali o intenziviranju svih aspekata saradnje značajnih za oblast prosvjete.

Vojinović se zahvalio gradonačelniku i svim predstavnicima Glavnog grada na posjeti, ali i na "brojnim projektima i aktivnostima koje su usmjerene isključivo na korist i opštu dobrobit učenika i obrazovnog sistema uopšte". Takođe je apostrofirao značaj ovog i svih budućih sastanaka na kojima će se, kroz otvoren dijalog, zajednički težiti rješavanju aktuelnih problema u prosvjeti.

Vuković je potvrdio, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, da ovaj sastanak implicira buduću saradnju na najvišem nivou, te da će aktivnosti koje su u nadležnosti tog resora, a koje su u opštem interesu djece i društvene zajednice, imati punu podršku Glavnog grada.

"Sagovornici su se složili da se goruća pitanja na koja se u budućem periodu treba fokusirati tiču infrastrukturnih rješenja u Osnovnoj školi 'Vladimir Nazor', kao i planova opremanja objekta škole u Tološima, čiji radovi su privedeni kraju. U tom smislu, savjetnica u Službi investicija Ministarstva prosvjete, Vesna Krivokapić, je iznijela stručnu prezentaciju koja se odnosi na ispunjavanje urbanističko - tehničkih uslova za izgradnju novog školskog objekta 'Vladimir Nazor', te na izradu projekta u skladu sa zakonskom regulativom, čija će realizacija otpočeti već narednih dana", navodi se u saopštenju.

Ministar Vojinović je izrazio zahvalnost na za novčanu pomoć iznosu od 50.000 eura koju je Glavni grad izdvojio za prevoz učenika te škole u prethodnom periodu.

Kada je u pitanju škola koja se gradi u Tološima, Vojinović je istakao da će, cijeneći značajnu donaciju kompanije „Bemaks”, u četvrtak obići novoizgrađenu školu sa predstavnicima te kompanije. Naveo je i da su u toku ubrzane procedure opremanja i izvođenja svih završnih radova, kako bi se stvorili uslovi da škola počne sa radom 1. septembra.

"Na sastanku su otvorene i druge teme koje se tiču unapređenja infrastrukturnih uslova u školskim objektima, prevoza učenika u ruralnim područjima, kao i mogućnostima za intenzivniju saradnju opštinskih ustanova kulture sa osnovnim školama i vrtićima. U ovom kontestu, dogovorena je saradnja Glavnog grada sa upravama škola i Savjetom roditelja, kako bi se što preciznije identifikovali problemi, i zajedno sa nadležnim organom, odnosno Ministarstvom prosvjete, definisao dinamičan plan njihovog rješavanja", zaključuje se u saopštenju.

Sastanku u Ministarstvu prosvjete su prisustvovali i državni sekretar Zejnel Klimenta i savjetnica u Službi investicija u Ministarsvu prosvjete Vesna Krivokapić, kao i sekretar Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj Miljan Barović, sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Ana Medigović, direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice d.o.o. Srđan Raičević, direktor Direkcije za imovinu Mladen Ilić i rukovoditeljka Službe za ostvarivanje izvršne funkcije gradonačelnika Ivona Međedović.

Bonus video: