Šćekić: Cilj projekata koje Ministarstvo planira da realizuje je vraćanje povjerenja u zdravstveni sistem

Al Hantouli je naglasio da je Palestina spremna da pomogne unapređenju zdravstvenog sistema, posebno u oblasti edukacije ljekara i srednjeg medicinskog kadra u određenim specijalističkim granama medicine

1631 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo zdravlja
Foto: Ministarstvo zdravlja

Cilj prioritethnih projekata koje Ministarstvo zdravlja planira da realizuje u narednom periodu je vraćanje povjerenja u zdravstveni sistem i sigurnosti kod građana, kazao je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.

Za to je, kako je istakao, potrebno prije svega napraviti dobre temelje, kao osnovu za izgradnju stabilnog, finansijski održivog zdravstvenog sistema, u kojem svi mogu da dobiju kvalitetnu i efikasnu zdravstvenu zaštitu.

Šćekić je danas primio u zvaničnu posjetu ambasadora Palestine u Crnoj Gori Rabija Al Hantoulija i tom prilikom je iskazano obostarno zadovoljstvo prijateljskim odnosima dvije države.

"Ministar Šćekić je upoznao ambasadora Palestine sa prioritetnim projektima koje Ministarstvo zdravlja u narednom periodu planira da realizuje, kako bi se krenulo u rešavanje nagomilanih problema, koji su, prema njegovom riječima, u velikoj mjeri ugrozili funkcionisanje i oslabili zdravstveni sistem", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Al Hantouli je naglasio da je Palestina spremna da pomogne unapređenju zdravstvenog sistema, posebno u oblasti edukacije ljekara i srednjeg medicinskog kadra u određenim specijalističkim granama medicine, ali i u ostalim segmentima koji su potrebni za podizanje nivoa kvaliteta zdravstvenih usluga.

"Tokom sastanka bilo je riječi o mogućim invseticijama palestinskih renomiranih kompanija u infrastruktrne projekte u Crnoj Gori, koji bi doprinijeli kako unapređenju uslova u zdravstvenim ustanovama, ali i razvoju zdravstvenog turizma, čemu naša zemlja teži. Sagovornici su ocijenili da će buduće jačanje saradnje u oblasti zdravstva donijeti benefite i biti od obostrane koristi i za Crnu Goru i za Plaestinu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: