Biblioteka za slijepe donirala KCCG-u audio publikacije

Direktorica KCCG Ljiljana Radulović je zahvalila na donaciji čija vrijednost nadmašuje materijalnu i istakla da društvo u cjelini mora svakodnevno da unapređuje kvalitet života svih građana, a posebno vulnerabilne populacije

2211 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Klinički centar Crne Gore
Foto: Klinički centar Crne Gore

Biblioteka za slijepe iz svog knjižnog fonda donirala je 50 audio publikacija Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), od kojih je deset opredijeljeno za Institut za bolesti djece (IBD), a 40 za ostale organizacione jedinice te ustanove.

Iz KCCG-a je saopšteno da je donaciju direktorici te zdravstvene ustanove Ljljani Radulović uručio direktor biblioteke Božidar Denda.

Radulović je zahvalila na donaciji čija vrijednost nadmašuje materijalnu i istakla da društvo u cjelini mora svakodnevno da unapređuje kvalitet života svih građana, a posebno vulnerabilne populacije.

Ona je navela da će publikacije biti na raspolaganju zaposlenima i pacijentima KCCG-a.

“Mislim da je KCCG vodeća ustanova u državi koja sa posebnim pijetetom brine, ne samo o zdravlju naših osiguranika, već i njihovim potrebama, a posebno o vulnerabilnoj kategoriji”, kazala je Radulović.

foto: Klinički centar Crne Gore

U tom cilju, kako je rekla, podržavali su i uvijek će podržavati sve aktivnosti institucija, nevladinih organizacija, udruženja i pojedinaca koje se odnose na unapređenje kvaliteta života građana.

“U našoj ustanovi rade osobe sa oštećenim vidom i sa ponosom naglašavam da radne zadatke obavljaju visoko profesionalno, o čemu najbolje potvrđuju zahvalni pacijenti”, naglasila je Radulović.

Radulović je ovim povodom Dendi uručila zahvalnicu.

Denda je kazao da su audio publikacije u novije vrijeme sve popularnije i pristupačne za sve ljubitelje knjige i čitanja u raznim situacijama i prilikama.

“Željeli smo da iz svog fonda opredijelimo zbirku audio publikacija koje će biti od koristi i pomoći kako zaposlenima, tako i pacijentima u KCCG-u, u skladu sa procjenom nadležnih i praksom koja je primjenljiva”, rekao je Denda.

Bonus video: