Mjesnim zajednicama nabaviti opremu za gašenje požara

Predstavnici MZ su, kako stoji u saopštenju, ukazali na probleme sa kojima se tokom požarne sezone susreću, kao i na nedostatak opreme koja bi im pomogla prilikom lokalizovanja požara

1480 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Nikšić
Sa sastanka, Foto: Opština Nikšić

Kako bi što Nikšić što spremnije dočekao požarnu sezornu, predsjednik Opštine Marko Kovačević je prošlog mjeseca formirao Opštinski tim za zaštitu i spašavanje. Potpredsjednik Opštine, Mitar Goranović, član pomenutog tima, održao je prvi sastanak sa predsjednicima mjesnih zajednica (MZ), dobrovoljnim vatrogasnim društvima (DVD) i predstavnicima nevladinih organizacija (NVO).

"Na sastanku su dogovorene aktivnosti za naredni period da bi požarna sezona, koja je već počela, prošla u najboljem redu. Potpredsjednik Goranović i članovi Opštinskog tima, upoznali su predstavnike MZ, DVD i NVO o kaznenoj politici koja je predviđena za neodgovorne pojedince koji ne budu vodili računa o zajedničkoj prirodi i koji bi podmetanjem požara ugrožavali imovinu i živote svih nas. Učesnici sastanka su saglasni da treba pooštriti kaznene mjere, ali i raditi na prevenciji kako ne bi došlo do požara", navodi se u saopštenju lokalne uprave.

Predstavnici MZ su, kako stoji u saopštenju, ukazali na probleme sa kojima se tokom požarne sezone susreću, kao i na nedostatak opreme koja bi im pomogla prilikom lokalizovanja požara.

"Članovi Opštinskog tima su saglasni da se svakoj mjesnoj zajednici omogući osnovna oprema, ali i da svaka MZ oformi manji tim koji će imati direktnu komunikaciju sa nadležnima radi blagovremenog reagovanja pripadnika Službe zaštite i spašavanja", stoji u saopštenju za javnost.

Na sastanku su pored Goranovića prisustvovali i ostali članovi Opštinskog tima: Nada Srdanović, iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a, Slavko Tadić, komandir Službe zaštite i spašavanja, Dragoljub Peković, načelnik Centra bezbjednosti Nikšić, Mileta Milatović i Željko Cicmil, direktori Komunalnog preduzeća i Vodovoda i kanalizacije, Goran Damjanović, iz Crvenog krsta, Darko Ašanin, iz Uprave za šume PJ Nikšić i Vojin Striković, savjetnik predsjednika Opštine.

Bonus video: