SD: Pokazali smo da držimo fokus na životnim temama

To su poručile Socijaldemokrate (SD) dodajući da se, s druge strane, Vlada prvenstveno bavi temama koje su joj nametnute sa strane - Otvorenim Balkanom, Temeljnim ugovorom i popisom

2464 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Socijaldemokrate su, predlaganjem dva zakona koje je Skupština usvojila, kojima porez na dodatu vrijednost (PDV) iznosi nula odsto a domaće proizvođače oslobađa obaveze plaćanja akcize na plastiku koja se koristi za ambalažu hrane i pića, pokazale da drže fokus na životnim temama.

To su poručile Socijaldemokrate (SD) dodajući da se, s druge strane, Vlada prvenstveno bavi temama koje su joj nametnute sa strane - Otvorenim Balkanom, Temeljnim ugovorom i popisom.

"Borimo se na više frontova - od vraćanja fokusa na životne teme, preko insistiranja na izvođenju na čistac svih nepočinstava prethodne Vlade, insistiranja na očuvanju državnih interesa do posljednjeg atoma snage. A imaćemo snage da sve navedeno dovedemo do kraja", saopšteno je iz SD-a.

Oni su kazali da je Skupština nedavno, na predlog SD-a, usvojila zakon koji je omogućio smanjenje akciza na gorivo za 50 odsto.

Skupština je, kako su dodali usvojila nedavno i Zakon o ograničavanju cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, koji su u toj partiji amandmanskim djelovanjem konkretizovali i učinili primjenljivim na prehrambene artikle, sredstva za ogrijev, dječju hranu i opremu, sredstva za lični higijenu i kućnu hemiju.

Bonus video: