Zakon o privremenom izdržavanju djece predstavlja iskorak

Održan sastanak predstavnica Ženskog kluba sa predstavnicima Ministarstva rada i socijalnog staranja, kao i zaštitnicom imovinsko-pravnih interesa Crne Gore Bojanom Ćirović i izvršnom direktoricom Centra za ženska prava Majom Raičević

1951 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Predlog zakona o privremenom izdržavanju djece, kojim se predviđa osnivanje Alimentacionog fonda, predstavlja iskorak u pravcu poboljšanja položaja djece i samohranih roditelja.

To je saopšteno na sastanku predstavnica Ženskog kluba sa predstavnicima Ministarstva rada i socijalnog staranja, kao i zaštitnicom imovinsko-pravnih interesa Crne Gore Bojanom Ćirović i izvršnom direktoricom Centra za ženska prava Majom Raičević.

“Kao što se i na prethodnom sastanku, povodom ovog pitanja, sa predstavnicima Ministarstva pravde moglo čuti, i današnji učesnici sastanka su saglasni da je inicijativa Ženskog kluba za donošenjem ovog zakona iskorak u pravcu poboljšanja položaja djece i samohranih roditelja”, kaže se u saopštenju Ženskog kluba.

Kako se dodaje, svi učesnici sastanka, predložili su određene sugestije u cilju unapređenja i primjenljivosti zakona, koje su neophodne zbog usklađivanja ovog predloga zakona sa Porodičnim zakonom i Zakonom o socijalnoj i dječjoj zaštiti.

Zaključeno je da se trebaju ojačati kapaciteti Centara za socijalni rad jer će im se ovim propisom proširiti nadležnosti.

“Dogovoreno je da se, na osnovu iznijetih predloga, u što kraćem roku, amandmanski djeluje”, rekli su iz Ženskog kluba.

Bonus video: