Vojinović: Škola u Tološima izgrađena po najsavremenijim standardima

Radovi se odvijaju predviđenom dinamikom, što znači da će mališani iz tog naselja novu školsku godinu dočekati u novoj zgradi, rekao je ministar prosvjete

8770 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ministarstvo prosvjete
Foto: Ministarstvo prosvjete

Škola u Tološima izgrađena je kvalitetno, po najsavremenijim standardima i u potpunosti će biti prilagođena potrebama učenika, kazao je ministar prosvjete Miomir Vojinović.

Iz Ministarstva prosvjete saopštili su da je Vojinović, zajedno sa predstavnicima kompanije Bemax, posjetio danas školu u Tološima i približnije se upoznao sa dinamikom i vrstom završnih radova na tom projektu.

“Vojinović je izrazio zadovoljstvo i pozitivne impresije povodom završenih radova, ističući da je školski objekat izgrađen kvalitetno, po najsavremenijim standardima i da će kao takav u potpunosti biti prilagođen potrebama učenika te škole”, kaže se u saopštenju.

On je rekao da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom, što znači da će mališani iz tog naselja novu školsku godinu dočekati u novoj zgradi.

“Imajući u vidu značaj investicije, koja je neizmjerno važna, ne samo za stanovnike Tološa, već za razvoj i osnaživanje cjelokupne zajednice, Vojinović je zahvalio kompaniji Bemax na vrijednoj donaciji od sedam miliona eura, opredijeljenoj za izgradnju škole”, kaže se u saopštenju.

Miomir Vojinović Tološi
foto: Ministarstvo prosvjete

On je poručio da su takve inicijative i projekti od strateške važnosti za buduće generacije.

“Kao i da predstavljaju primjer dobre prakse, kojima želimo pokazati da naša djeca zaslužuju najkvalitetnije uslove i podsticajno okruženje za sticanje ključnih znanja i vještina, a naš je uspjeh ukoliko im to i obezbijedimo”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: