Napravite ugodan ambijent u kući ili stanu

Ukoliko se odlučite da adaptirate postojeće ili uredite novo potkrovlje i kreirate sebi prijatan ambijent za vrele ljetnje dane, za besplatne konsultacije i posjete na teritoriji Crne Gore možete pozvati Velux stručnjake.

26844 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Velux
Foto: Velux

Kako živa u termometru raste tako se i mi prilagođavamo novonastaloj situaciji. Prilikom završavanja niza dnevnih obaveza nastojimo da što manje vremena provodimo na otvorenom tokom najtoplijeg dijela dana i u radnim prostorijama i automobilima koristimo sredstva za rashlađivanje. Ipak, nakon radnog dana i nekoliko toplo-hladno temperaturnih promjena, organizmu je više nego inače potreban odmor u nekom ugodnom ambijentu.

Kako u kući ili stanu osmisliti prijatan ambijent? Rashladite prostoriju i redukujte svjetlost kako bi mogli sniziti osjećaj pregirijanosti, koji se javlja uslijed izloženosti visokoj spoljnoj temperaturi. Ukoliko vas opušta neka vama omiljena muzika i to je jedan od načina da se relaksirate. Za bolji ugođaj, neka od eteričnih ulja od lavande, vanile ili magnolije učiniće vazduh prijatnim i odmoriti sva vaša čula. Takođe, posle užurbanog dana svakako će prijati limunada ili čaša osvježavajućeg čaja. Postoji mnogo načina kako da se odmorite od napornog dana, ali je jednako važno da svaki dan nađete nekih tridesetak minuta za sebe kako bi mogli nastaviti sa aktivnostima koje ste planirali za drugu polovinu dana. Toplota iscrpljuje organizam, posebno u krajevima gdje je i vlažnost vazduha povišena, pa je potrebno naći prostor i vrijeme za kratki predah od svakodnevnih obaveza.

Velux
foto: Velux

Za takav ambijent potrebno je posvetiti se prostoru u kojem živimo kao bi napravili lijepo i ugodno okruženje u kojem se možemo opustiti i odmoriti. Kada govorimo o kućama, potkrovlja mogu biti baš to mjesto gdje ćemo za sebe i svoje ukućane kreirati prostor za opuštanje i uživanje. Za to nikad nije kasno i u nekoliko koraka možete napraviti dodatni prostor za odmor. Sa nekoliko komada namještaja i par ukrasnih elemenata, prostor dobije potpuno novi izgled. Da bi u prostoriji imali i prijanu klimu, uz solidnu termo izolaciju i kvalitetne VELUX krovne prozore sa roletnama i spoljašnjim mrežicama dobijamo mjesto gdje možemo po našoj želji kontrolisati unutrašnju klimu, odnosno nivo toplote i svjetlosti.

Sistemsko rješenje za komforan i ugodan ambijent omogućavaju VELUX krovni prozori sa unutrašnji roletnama i spoljašnjim mrežicama. Siseta unutrašnje roletne omogućavaju potpuno blokiranje svjetlosti pa su praktične za dnevne ili spavaće sobe. Svojim dezenima i bojama uklapaju se u svaki ambijent, od dnevnog boravka sa klasičnim bojama do dezena za dječije sobe. Ove roletne u kombinaciji sa VELUX spoljašnjim mrežicama omogućavaju održavanje prijatne temperature u potkrovlju i regulaciju svjetlosti po vašoj želji. Spoljašnje mrežice sa MHL sistemom ručnog upravljanja sprječavaju i ulazak toplote spolja i ne dozvoljavaju pregrijavanje prostorije. Sprječavanjem zagrijavanja stakla na prozoru omogućavaju do 76%* manje toplote u potkrovlju. Važno je naglasiti činjenicu, da ukoliko su krovni prozori jedini izvor toplote, temperatura se u prostoriji sa korišćenjem MHL sistema može smanjiti i do 5 °C.

Dodatna prednost ovih roletni i mrežica je što uz pomoć ovlašćenih VELUX majstora proces postavljanja je veoma jednostavan i kratko traje.

Ukoliko se odlučite da adaptirate postojeće ili uredite novo potkrovlje i kreirate sebi prijatan ambijent za vrele ljetnje dane, za besplatne konsultacije i posjete na teritoriji Crne Gore možete pozvati VELUX stručnjake, koji će vam pomoći da nađete najbolje rješenje za vaš prostor.

*U zavisnosti od vrijednosti solarne popustljivosti za staklo krovnog prozora.