Ibrahimović: Crna Gora je odlučna da prati trend koji čistu energiju prepoznaje kao proizvod od posebnog značaja...

"Energetska bezbjednost, ekonomski razvoj i zaštita životne sredine su postali glavni, uzajamno povezani ciljevi i prioriteti svih nacionalnih ekonomija u svijetu"

2405 pregleda 4 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Vlada Crne Gore
Ibrahimović, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora je odlučna da prati globalni i evropski trend koji čistu energiju prepoznaje kao proizvod od posebnog značaja, a životnu sredinu kao jedan od najvažnijih resursa, saopštio je potpredsjenik Vlade Crne Gore Ervin Ibrahimović.

Iz Vlade je saopšteno da je Ibrahimović to kazao na Prespanskom forumu za dijalog 2022.

"Energetska bezbjednost, ekonomski razvoj i zaštita životne sredine su postali glavni, uzajamno povezani ciljevi i prioriteti svih nacionalnih ekonomija u svijetu. Obezbjeđivanje dovoljnih količina energije na ekonomski i ekološki prihvatljiv način je cilj svake države, kao i cilj na svjetskom nivou. Želimo da naša zemlja bude dio jake, stabilne i ujedinjene Evrope i u tom cilju ćemo nastaviti da ispunjavamo sve obaveze i rešavamo sve izazove koji se pojave na našem putu ka Evropskoj uniji. Istovremeno, posvećeni smo očuvanju i jačanju dobrosusjedskih odnosa, regionalne stabilnosti i uzajamne saradnje sa svim zemljama Zapadnog Balkana", istakao je Ibrahimović.

Iz Vlade su kazali da se u Ohridu održava trodnevna međunarodna konferencija "Prespanski forum za dijalog 2022" koji okuplja lidere Zapadnog Balkana i zvaničnike Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

"Prespanski forum, u organizaciji Ministarstva spoljnih poslova Sjeverne Makedonije pod nazivom "Oblikovanje budućnosti Zapadnog Balkana u savremenoj evropskoj sigurnosnoj arhitekturi" je dobra prilika da se zemlje Zapadnog Balkana blagovremeno i ažurno pozabave tekućim ekološkim i klimatskim izazovima tako što će se održivi ravoj, efikasnost resursa i zaštita prirode staviti u srce svih ekonomskih aktivnosti", piše u saopštenju Vlade.

Bonus video: