Medenica: Lovočuvar osumnjičen da je ustrijelio srnu nema veze sa lovištem Manastir Morača

„Ž.V. niti ima ikakva ovlašćenja za teritoriju našeg lovišta niti je naš član. Neophodno je da zbog neoumica u javnosti objasnim to, naročito iz poštovanja prema trudu, predanom radu i odnosu prema lovištu svih članova LD Manastir Morača"

8523 pregleda 13 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Lovočuvar Ž.V. (53), protiv kojeg je, zbog osnovane sumnje da je 27. februara ustrijelio srnu, kolašinska policija podnijela krivičnu prijavu, nema veze sa lovištem Manastir Morača, tvrdi upravnik tog lovišta Rajko Medenica.

Prema njegovim riječima, Ž.V. je u rovačkom Lovačkom društvu (LD).

Medenica objašnjava da su se u javnosti pojavile određene nedoumice, pa je lovočuvar, protiv kojeg je podnesena krivična prijava, povezan sa lovištam Manastir Morača.

„Ž.V. niti ima ikakva ovlašćenja za teritoriju našeg lovišta niti je naš član. Neophodno je da zbog neoumica u javnosti objasnim to, naročito iz poštovanja prema trudu, predanom radu i odnosu prema lovištu svih članova LD Manastir Morača. U tom lovištu sve aktivnosti se odvijaju uz pridržavanje zakona, etičke norme i posvećenost onome što nam je posao i uloga“, tvrdi Medenica.

On podsjeća i da je, između ostalog, magistrala na teritoriji tog lovišta obilježena znakovima „divljač na putu“ .

Kako kaže Medenica, znakovi su obezbijeđeni o trošku tog lovačkog društva, „nakon što su se nadležni više puta oglušili na apele da tu učine“.

Bonus video: