Vlaović: Nedopustiv ponovni napad na Ćetković, verbalni i fizički napadi na novinare moraju prestati

"Dok radimo na sistemskoj zaštiti novinara i novinarki i kreiranju povoljnog ambijenta za rad medija i razvoju profesionalnih standarda u novinarstvu, pozivamo istražne organe da bez odlaganja procesuiraju vinovnike ovog incidenta i zaštite sve novinare i novinarke, te obezbijede njihovu sigurnost"

8826 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Ministarstvo kulture i medija
Foto: Ministarstvo kulture i medija

Ministarka kulture i medija Maša Vlaović poručila je da taj Vladin resor snažno osuđuje jučerašnji ponovni napad na novinarku "Vijesti" Jadranku Ćetković, poručivši da se verbalni i fizički napadi na novinare i novinarke u Crnoj Gori moraju prestati.

Vlaović u saopštenju navodi da je nedopustivo da se novinarka Ćetković suočila sa još jednim napadom, nakon što je ranije bila napadnuta u sličnim okolnostima.

"Dok radimo na sistemskoj zaštiti novinara i novinarki i kreiranju povoljnog ambijenta za rad medija i razvoju profesionalnih standarda u novinarstvu, pozivamo istražne organe da bez odlaganja procesuiraju vinovnike ovog incidenta i zaštite sve novinare i novinarke, te obezbijede njihovu sigurnost", dodaje Vlaović.

Kazala je da je ugrožavanje bezbjednosti novinara i novinarki na bilo koji način neprihvatljivo i zahtijeva "brzu i odlučnu reakciju."

"Vlada Crne Gore i Ministarstvo kulture i medija snažno i odlučno podupire slobodu medija, kao vrhovni princip na kome počiva svako demokratsko društvo. Budućnost Crne Gore i njen napredak na putu evropskih integracije zavise od obezbjeđivanja ambijenta za slobodno novinarstvo. Zato događaj u Bijelom Polju, niti bilo koji slučaj verbalnog i fizičkog napada na novinare i novinarke, ne smije biti tolerisan", zaključuje Vlaović u saopštenju.

Bonus video: