Keker: Ne ide da Marta brani Sinjajevinu

Predsjednik Skupštine Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu poručio da je “zgrožen” prisustvom predsjednice Opštine Kolašin na manifestaciji u Podgorici, jer je “uradila sve što je mogla” da planina bude vojni poligon

8496 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Luka Zekovic
Foto: Luka Zekovic

Predsjednik Skupštine Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu Petar Keker poručio je predsjednici Opštine Kolašin Marti Šćepanović (DPS) da joj nije bilo mjesto na manifestaciji “Dan Sinjajevine” u Podgorici.

On je istakao da je kao predsjednik Skupštine GI Sačuvajmo Sinjajevinu “zgrožen njenim prisustvom toj manifestaciji i da zbog toga negoduje - jer je Šćepanović u proteklom periodu uradila sve što je mogla da Sinjajevina bude vojni poligon”.

U Podgorici je prije dva dana, u organizaciji Evropske kuće i i projekta “IRIS - Nadahnjujuće ruralno nasljeđe: Održive prakse zaštite i očuvanja planinskih pejzaža i sjećanja”, GI Sačuvajmo Sinjajevinu i stanovnika planine Sinjajevine, na trgu Argentina, održan Dan Sinjajevine.

Marta Šćepanović je na toj manifestaciji kazala da se Sinjajevina mora sačuvati za generacije koje dolaze, “jer će im sigurno biti potrebnija nego što se to današnjoj generaciji čini”.

”Otkud i zašto ta transformacija u njenoj glavi, ne znam. Možda to nekad bude dobro, ali me čudi i vjerujem da je pod nekakvim i nečijim pritiskom. Znam da zbog njenog uticaja niko od depeesovaca nije prisustvovao niti je smio doći na Margitu, u vrijeme kad smo je branili od toga da ne bude poligon i da je ne zagađuju minama”, rekao je Keker.

On tvrdi da je Marta Šćepanović prije nekoliko godina u Kolašinu, “preko udruženja proizvođača lisnatog sira, koje je kontrolisao DPS, organizovala skup podrške uspostavljanju vojnog poligona”.

”Na koji nijesu pozvali građane koji o vojnom poligonu na Sinjajevini misle drugačije od njih. Nijesu pozvali one koji su se protivili odluci Vlade da Sinjajevina bude vojni poligon. Na taj skup pozvan je tadašnji ministar odbrane Predrag Bošković, a mi smo tada saznali za sastanak, pa je na kraju došlo dosta nas koji smo protiv izgradnje vojnog poligona, o čemu može posvjedočiti bivši ministar Bošković, kojem smo tada pokazali da, tim povodom, nije dobrodošao u Opštinu Kolašin.”

Keker je rekao da negoduje u ime svih ljudi koji su se protivili pretvaranju te planine u vojni poligon.

On je istakao da će onog momenta kada Skupština Opštine Kolašin donese odluku o proglašenju Sinjajevine parkom prirode, možda promijeniti stav.

Bonus video: