Penzioneri sa sjevera: Abazović nas potcjenjuje, novi protest 11. jula

"Premijer vjerovatno misli da je nabolje da mi stari što prije napustimo ovaj svijet, a da mladi što prije napuste sjeverni region, pa da neki odu prema državama EU, a drugi mladi da budu taoci njegovih tajkuna sa juga"

6423 pregleda 27 komentar(a)
Penzioneri sa sjevera (arhiva), Foto: Penzioneri sa sjevera
Penzioneri sa sjevera (arhiva), Foto: Penzioneri sa sjevera

Penzioneri sa sjevera poručili da za 11. jul spremaju nove proteste, kada će saopštili i nove zahtjeve.

"Predsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću, koji je izjavio da je stopirao proteste u Crnoj Gori, želimo da poručimo da ga protesti na sjeveru Crne Gore tek očekuju i to mnogo masovniji nego na one koje je on mislio, jer je više nego očigledno da isti ne podržava, niti stare niti mlade", navodi se u saopštenju Penzionera sa sjevera.

Kako su rekli "vjerovatno misli da je nabolje da stari što prije napuste ovaj svijet, a da mladi što prije napuste sjeverni region".

"Pa, da neki odu prema državama EU, a drugi mladi da budu taoci njegovih tajkuna sa juga. Zato mu ovim putem najavljujemo nove proteste, koji će se održati 11. jula u Bijelom Polju", piše u saopštenju.

Kada su u pitanju nove zahtjeve penzioneri će tražiti...

"Da najniža penzija umjesto 270 bude 350 eura, takođe, da se i ostale penzije povećaju srazmjerno sa najnižom penziom".

Penzioneri navode, da su "zahtjeve da najniža penzija bude 270 eura dostavili Vladi i Skupštini Crne Gore prije još prije pet mjeseca kada su sve cijene bile mnogo niže nego danas i da su se stekli uslovi da sada dostave nove zahtjeve".

"Gospodine Abazoviću, mi idemo do kraja, pa ako treba svi ćemo izaći na ulicu i na dan lokalnih izbora gdje ćemo sve građane pozvati da umjesto na izbore izađu na proteste, nama na sjeveru Crne Gore je još jedino ulica ostala da se izborimo za svoja prava, očigledno si sve građane na sjeveru potcijenio, zato ovim putem pozivamo sve penzionere sa sjevera i građane izađite na ulice i borite se za svoja prava u skladu sa Zakonom i Ustavom Crne Gore", kažu penzioneri.

Dodaju da ih "na sjeveru u budućnosti očigledno čeka velika glad".

"I već se vidi da su se političari u Podgorici, a i ovi naši koji su se usadili u Podgorici, spremili da se kriza opet prelomi preko leđa gradjana sjevera Crne Gore, zato izađi, bori se i ne plaši se", zaključuju Penzinoeri sa sjevera.

Bonus video: